Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: MUA Eye + Face ‘Rhapsody’ Palette

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: MUA is mijn favoriete make-up merk. Hier vind ik namelijk betaalbare producten die tegelijkertijd vernieuwend en zeer goed gepigmenteerd zijn. Ook komt MUA heel vaak met nieuwe en wisselende collecties die vaak als warme broodjes over de toonbank vliegen. Het merk is ‘gewoon’ bij (geselecteerde filialen van) Kruidvat te koop en dat maakt het allemaal nóg leuker. Nu brengt MUA zeer regelmatig nieuwe paletten uit, en ik moet bekennen dat vrijwel al mijn palettes van MUA zijn – een uitzondering daargelaten. Ik ben fan van MUA’s palettes omdat hier vaak een breed scala aan glanzende- en matte poeders in zit.

23Ook bij MUA’s nieuwste paradepaardje, namelijk het Eye + Face ‘Rhapsody’ Palette, is dit het geval. Dit is geen regulier oogschaduw-palet, want er zitten 10 poeder-oogschaduws en 2 creams voor het gezicht in het palet. In dit palette vind je een kleurschakering van verschillende paars- en bruintinten – heel draagbaar en makkelijk op te bouwen van dag naar avond. Het palette zou geschikt moeten zijn voor elke huidskleur, kost €6,99 en is dus te koop bij Kruidvat – zowel online als in geselecteerde winkels. €6,99 vind ik een heel zacht prijsje voor zo’n compleet en mooi palet.

456Waar de voorkant van het Rhapsody Palette doorzichtig is, vind je op de achterkant nog wat productinformatie en natuurlijk de ingrediënten. Het doosje is nog vrij groot, maar dit vind ik alleen maar fijn. Er zit een kwastje bij inbegrepen, maar deze gebruik ikzelf niet. Het is namelijk geen goed kwastje, zoals ik dat wel vaker bij palettes merk. Ik vind de kleurencombinatie uit het Rhapsody Palette echt prachtig; vooral de paars-tinten zullen supermooi staan bij mijn groene ogen en donkere haar. In het palet zit een totaalinhoud van 13,6 gram.

78Op de bovenste foto draag ik links de 2 cream shades uit het Rhapsody Palette, met daarnaast de 4 kleurtjes uit het midden. Zowel de creams als de poeders voelen zijdezacht aan op mijn huid en bouwen makkelijk op in kleur. Wel moet je even oppassen voor fall-out, waar ik tegenaan liep. Vooral de glanzende shades zijn prima gepigmenteerd, en zijn subtiel aanwezig op de huid. Mooi hierin vind ik de perfecte balans tussen warme en koele kleuren. De kleuren op de onderste foto, oftewel de kleurtjes rechts uit het Rhapsody Palette, zijn stukken beter gepigmenteerd. Ik vermoed dan ook dat dit de kleuren zijn om ‘s avonds te gebruiken, maar dit staat nergens aangegeven.

910Hierboven zie je dat ik de cream highlighter links uit het palet heb gebruikt op mijn jukbeenderen, neusbrug en het puntje van mijn kin. Ook heb ik hem aangebracht in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauw-bot. Hij geeft een prachtige glans! Ik ben erg onder de indruk. De creamy, bruine tint heb ik gebruikt om mee te contouren; onder mijn kin, bij mijn jukbeenderen en aan weerszijden van mijn neus. Hoewel deze cream bronzer prima werkt, contour ik tóch liever in poedervorm. Dan mijn ogen: over mijn geheel, bewegend ooglid gebruikte ik de lila kleur rechtsboven het palette. De violet-kleur daaronder gebruikte ik op de buitenste helft van mijn bewegend ooglid.

Met de perzikkleur zette ik mijn onderste wimper-rand en mijn binnenste ooghoeken aan. Ik bracht de paarse tint midden onderin het palette aan in mijn buitenste ooghoeken als extra accent, en gebruikte de parelmoeren kleur midden boven als highlight in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauw-bot. Het resultaat is een paarse/peachy ooglook! Ik ben heel tevreden over het Rhapsody-Palette en vind dit een prima palet voor een betaalbare prijs. Ook heeft MUA goed nagedacht over de lichtere shades voor overdag die je met de rechter-kleurtjes op kunt bouwen naar ‘s avonds. Wat vind jij?

Het product in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: MUA Eye + Face ‘Rhapsody’ Palette”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven