Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Mijn ontbijt met mymuesli

Afgelopen vrijdag ging ik op uitnodiging langs bij mymuesli in Utrecht, om daar eens te komen proeven van het enorm brede aanbod dat er verkrijgbaar is. Dat kwam me ontzettend goed uit, want de laatste tijd zit er weinig variatie in mijn ontbijtjes en kunnen deze af en toe ook echt wel een stuk gezonder. mymuesli is een Duits bedrijf, gestart vanuit een webshop met keuze uit meer dan 80 (!!) bio-ingrediënten. Van veganistisch tot glutenvrij tot caloriearm – alles is hier mogelijk.

Met de muesli-mixer kun jij zelf jouw muesli samenstellen, en daarnaast heeft mymuesli ook muesli’s die al samengesteld zijn door hun eigen voedingsdeskundigen. Naast klassiekers als de vruchten- en choco-muesli’s biedt mymuesli ook een aantal bijzondere varianten aan waardoor het assortiment steeds up to date gehouden wordt. Je kunt wel 566 biljard variatiemogelijkheden samenstellen! Extra leuk zijn de mymuesli cadeaubonnen om cadeau te doen aan je geliefden.

Bij mymuesli kun je keuze maken uit verschillende granen-, vruchten, noten, zaden en spannende extra’s om jouw individuele muesli samen te stellen. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch en afkomstig van gecontroleerde landbouw. In de winkel in Utrecht, tot nu toe nog het enige Nederlandse filiaal, werd ik rondgeleid langs de verschillende muesli’s. Alle muesli’s staan op categorie, bijvoorbeeld muesli speciaal voor sport, muesli met chocolade, etc. Naast de grote muesli-verpakkingen kun je er terecht voor havermout maar ook voor handige muesli on the go.

Na heel wat variaties te hebben geprobeerd kwam ik uit op de ‘Super-Choc-Muesli’, ‘Berry-White-Choc Muesli’ & ‘N’Oats Banana-Chocolate’. De Super-Choc-Muesli bestaat uit witte chocolade vlokken, melkchocolade drops, pure chocolade snippers, cacao flakes en granola. Per 100 gram krijg je hiermee 445 kcal binnen. De Berry-White-Choc Muesli heeft een basis van Crunchy & Oat, aangevuld met oa. cranberry’s omhuld in witte bio-chocolade en en chocolade spelt balletjes. Deze variant bevat 433 kcal per 100 gram.

Omdat ik ook heel erg houd van havermout en hier bijna dagelijks mee ontbijt, koos ik voor de N’Oats Banana-Chocolate. Direct na het verwarmen van deze havermout ontstaat de pure, heerlijke smaak. De melkchocolade-stukjes smelten en de witte havermout kleurt chocolade-achtig bruin. Dit wordt versterkt met schijfjes banaan. Per 100 gram krijg je hiermee 383 kcal binnen. Je kunt dit product in ontzettend veel gerechten verwerken, bijvoorbeeld in gingerbread, overnight oats, een mug cake of een smoothie.

De muesli’s hierboven zijn ontzettend makkelijk te verwerken in bijvoorbeeld (plantaardige) melk- of yoghurt. Je maakt hiermee ‘s morgens in no time een krachtig ontbijt. Ik voel me na het ontbijten met muesli- of havermout vrijwel meteen energieker en echt klaar voor de dag. Na het eten van zo’n krachtig power ontbijt kun je wel even vooruit en hoef je niet steeds te grijpen naar ongezonde tussendoortjes.

Wat ik echt ontzettend leuk vind is dat je een kleine on the go-muesli kunt kopen en deze kunt laten vullen met (plantaardige) melk- of yoghurt of gekookt water. Zo is er absoluut geen excuus meer om ‘geen tijd voor ontbijt te hebbben’.

Prijzen
★ Muesli – 575g voor €7,90
★ Havermout – 400g voor €4,90

Extra info
★ Hoog gehalte aan voedingsvezels
★ Gentechnologie vrij
★ Sommige producten bevatten palmolie, maar wel uit Orang-Oetan vriendelijke landbouw

Ontbijt ideeën voor een energieke start
★ Havermout met vers fruit of appel/kaneel
★ Pannenkoekjes met vers fruit
★ Yoghurt met vers fruit
Acai / Chia sead ontbijt bowl
★ Vers fruit smoothie
★ Kom met gemixt, vers fruit
★ DIY Granola reep
★ Wafels gemaakt met granen
★ Kokos quinoa met nootjes
★ Muesli met plantaardige melk
★ Gemixte noten met gedroogd fruit

Wat ontbijt jij dagelijks voor een energieke start? Ben je al bekend met mymuesli?

Deze Review is tot stand gekomen in samenwerking met mymuesli.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Mijn ontbijt met mymuesli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven