Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Melvita L’Or bio Extraordinary Oil

Het gehele jaar door staat mijn badkamer vol met oliën. Ik gebruik olie in mijn haar, op mijn gezicht, onder de douche – you name it. Zeker op de droge huid van mijn benen- en onderarmen is een voedende olie meer dan welkom. Het merk Melvita kende ik nog niet, maar dit is in met name Frankrijk erg bekend. Melvita omschrijft haar ‘L’Or bio Extraordinary Oil’ als een juweel voor de huid, en dit in combinatie met het prachtige flesje maakte mij natuurlijk erg nieuwsgierig. L’Or bio Extraordinary Oil is een 100% natuurlijke olie die voedt, beschermt, hydrateert en een subtiele geur- en glans achterlaat op de huid. Wat ik ervan vind? Je leest het vandaag op mijn blog.

234Melvita zelf zegt dat hun L’Or bio Extraordinary Oil snel intrekt en een zijdeachtige glans achterlaat op de huid. We hebben hier dus niet te maken met een reguliere olie, maar met een weldadig en luxe product. De olie bevat 5 weldadige en waardevolle ingrediënten, geïnspireerd op vier werelddelen. Zo zit er Argan-olie uit Marokko in; bekend om haar uitzonderlijke, hydraterende werking. Ook zit er in de L’Or bio Extraordinary Oil Kendi-olie uit Indonesië en Inca Inchi-olie uit het Amazonegebied, welke twee bekend staan om hun anti-verouderende werking. Buriti-olie uit Brazilië geeft ons huidje een gezonde gloed, en Pracaxi-olie uit het Amazonegebied verbetert de conditie van het haar. Ik kende al deze oliën nog niet (behalve de Argan-olie natuurlijk), dus ik vind het erg bijzonder dat de L’Or bio Extraordinary Oil een combinatie van al deze oliën is.

De verpakking van de L’Or bio Extraordinary Oil is al net zo mooi als haar productomschrijving, namelijk een stevig, kartonnen doosje met gouden en gele details. Op de verpakking vind je natuurlijk de ingrediënten en waarvoor en hoe je de olie kunt gebruiken. Ik test vandaag de variant van 100 ml, dit is ook meteen de grootste fles, want er is ook nog een kleiner flesje van 50 ml verkrijgbaar. Mijn flesje van 100 ml kost €25,00 en de kleinere variant van 50 ml kost €15,00. Het zijn natuurlijk geen hele lage prijzen, maar als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt dan vind ik de L’Or bio Extraordinary Oil haar prijs meer dan waard.

56Het flesje zelf is ook erg mooi om te zien. Het voelt zeer stevig en zwaar aan, en staat gewoon heel mooi en feestelijk in je badkamer. Ik vind de L’Or bio Extraordinary Oil tevens een erg mooi product om cadeau te geven tijdens de feestdagen. Op het transparante flesje vind je gouden details, de naam van het product en een prachtige, goudkleurige dop. Je brengt de olie heel zuinig en gedoseerd aan met een spuitdop, en per keer komt er maar een klein beetje uit. Je hebt niet veel nodig van de L’Or bio Extraordinary Oil voor een goed resultaat. De olie ruikt ontzettend lekker en subtiel, en bevat een geurenmix van bergamot, citroen, sinaasappel, jasmijnvijg en vanille.

789L’Or bio Extraordinary Oil is een droge olie, dat wil zeggen dat hij geen vettig laagje achterlaat op de huid. Je kunt hem heel breed inzetten in je beauty-rituelen. Gebruik hem in je haarpunten als voedend product, op je huid voor een gezonde gloed, als scheerolie, in je badwater en natuurlijk in je gezichtsverzorging. De olie is vrij van parabenen, siliconen, PEG, kunstmatige kleur– en geurstoffen en paraffine. Ikzelf gebruik de olie vooral na het douchen op mijn gehele lichaam, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Ik merk dat de L’Or bio Extraordinary Oil erg snel intrekt; binnen enkele minuten ben je good to go. Hij laat een subtiel laagje achter op je huid, en deze ziet er direct gezond en gevoed uit. Geen droge en schilferige onderbenen meer in het najaar, dus! Na gebruik ruikt mijn huid heerlijk en subtiel en is een parfum eigenlijk overbodig.

10Ik ben enorm enthousiast over deze fijne olie, sowieso alleen al omdat ik een echte olie liefhebber ben. Ook in de zomer lijkt de L’Or bio Extraordinary Oil mij een fijn product, bijvoorbeeld om de huid te hydrateren na een stranddagje. Ik ben fan van de rijke samenstelling en de ingrediënten van over de hele wereld die in de L’Or bio Extraordinary Oil zitten. Daarnaast raad ik deze olie aan voor zelfs de droogste huidjes, omdat L’Or bio Extraordinary Oil echt goed voedt, zuinig in gebruik is en je huid prachtig laat stralen na gebruik. Minpuntje kan de verkrijgbaarheid zijn, maar op de website van Melvita zoek je gemakkelijk jouw dichtstbijzijnde verkooppunt. Bij mij in Utrecht is dit bijvoorbeeld Vitaminstore. Wat is jouw indruk van Melvita’s L’Or bio Extraordinary Oil? Zou je hem zelf gaan scoren naar aanleiding van mijn review? Welke olie gebruik je zélf graag?

L’Or bio Extraordinary Oil heb ik toegestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

3 gedachten over “REVIEW: Melvita L’Or bio Extraordinary Oil

  1. Hoi. Ik was er ook zo weg van en ben het gaan gebruiken na de amandelolie van melvita voor mijn gezicht. Was erg onder de indruk, maar heb het idee dat mijn gezichtshuid er niet goed op reageert. Mijn huid trekt en ogen prikken na gebruik. Jammer!

    1. Hi Simone,

      Wat naar om te horen! Daar heb ikzelf totaal geen last van. Inmiddels gebruik ik de producten van L’Occitane op mijn gezicht, ik heb het idee dat deze romiger, voller en natuurlijker zijn. Misschien ook iets voor jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven