Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Make-Up Studio 4D False lash effect Mascara in ‘Ultra Black’

De zoektocht naar de perfecte mascara voor jouw wimpers kan ontzettend lang duren, soms wel jaren. Ik ben best tevreden over mijn eigen wimpers, maar vind ze wel echt te licht van kleur en iets te kort. Een goed verlengende, zwarte mascara doet dus wonderen voor mijn oogopslag. Ik heb door de jaren heen heel wat mascara’s getest, en kwam toch steeds tot de conclusie dat ‘Le Volume’ van Chanel en ‘All Round Ultra Black’ van budgetmerk Catrice het beste werken voor mijn wimpers. Afgelopen week kreeg ik de ‘4D False Lash Effect Mascara’ van Make-Up Studio; een merk dat zeer geliefd is onder beautybloggers en visagistes.

Ik kreeg de mascara in de kleur ‘Ultra Black’. Dit is een diepdonker zwarte mascara, die dankzij de 4D-technologie zou moeten zorgen voor optimaal volume, ultieme lengte, een prachtige krul en perfect gescheiden wimpers. Een echte aanrader voor een schitterende avond make-up, aldus Make-Up Studio zelf. Of dit echt zo is, testte ik vandaag voor jullie!

23Al eerder heb je op mijn blog kunnen lezen over mijn favoriete beauty-trends voor deze herfst, en daarin kwam naar voren dat de natuurlijke look weer helemaal terug is. Met één uitzondering, want je wimpers mogen deze herfst lekker dik aangezet, ultra zwart en volumineus zijn, óók overdag. Deze mascara van Make-Up Studio belooft ons dat 4D-effect, en komt in een zwart met gouden, kartonnen verpakking. De verpakking ziet er vrij eenvoudig uit, maar de gouden letters geven het geheel net iets extra’s. Er zit een inhoud van 8ml in de huls. De 4D False Lash Effect-mascara kost €19,90, wat ik een vrij gemiddelde prijs vind voor een mascara. Ik zou zelf niet zo snel meer aan een mascara uitgeven, tenzij hij dus echt goed is, zoals die van Chanel.

456De mascara zelf zit in een kunststof huls, die jammer genoeg niet zo zwaar en kwalitatief aanvoelt. Het is een beetje een goedkoop ogend materiaal, vind ik. Het borsteltje van de 4D False Lash Effect-mascara bestaat uit twee zijden: een korte kant met kleine rubbertjes om de mascara zorgvuldig aan te brengen en een kant met langere rubbertjes om de wimpers mooi uit te kammen. Met het kleine rubberen borsteltje van de mascara bereik je iedere wimper tot in de allerkleinste haartjes, zegt Make-Up Studio hier zelf over. Als ik de dop losdraai en het kammetje te zien krijg, valt me meteen op dat de mascara ietwat dik en klonterig oogt.

789Ik ben begonnen met één laagje op mijn (boven)wimpers, maar hier zag ik eigenlijk niet veel van. De mascara voelde wat ‘droog’ aan, alsof hij al wat ouder was. Ik vind het rubberen borsteltje wél fijn werken; hij scheidt mijn wimpers namelijk goed, en bereikt ook de kortere haartjes in mijn binnenste ooghoeken. Ook verwijdert de mascara erg makkelijk van de huid bij knoeien en vlekken. Dit is wel nodig, want de mascara is vrij klonterig van substantie. Ik besluit een tweede laagje aan te brengen, maar opnieuw is er niet veel te zien. Mijn wimpers zijn wel donkerder van kleur, maar het volume en het zogenaamde 4D-effect blijven weg.

10Dit is hoe de mascara eruit ziet na drie laagjes. Links zie je mijn eigen wimpers, rechts met de 4D False Lash Effect-mascara erop. Er zijn dus wel drie lagen voor nodig om een fatsoenlijk effect te bereiken. Jammer genoeg plakken mijn wimpers inmiddels aan elkaar. De mascara droogt gelukkig wel snel, en kan tegen een stootje. Ook tijdens een regenbui blijft de mascara prima zitten. Mijn wimpers zijn inderdaad langer, zwarter en voller, maar daar heb je dan ook drie laagjes voor nodig. Het uiteindelijke effect vind ik niet spectaculair.

Of ik de 4D False Lash Effect-mascara zou aanraden bij mijn lezers? Niet zo snel. Ik vind de prijs van deze mascara te hoog voor wat hij doet, en hij maakt zijn beloftes alleen waar wanneer je er meerdere, dikke lagen van gebruikt. Mocht je deze mascara tóch willen proberen, dan kun je hem kopen in de Make-Up Studio webshop, en bij diverse online drogisterijen. Wat vond jij van mijn review, en zou je de 4D False Lash Effect-mascara kopen nadat je over mijn ervaring hebt gelezen? Wat is jouw favoriete mascara? Ik wens je nog even een fijne zondag!

Styled by Romy

3 gedachten over “REVIEW: Make-Up Studio 4D False lash effect Mascara in ‘Ultra Black’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven