Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Kiko Limited Edition Velvet Satin nail lacquer in #695 ‘Ivory Taupe’

Een paar dagen geleden schreef ik nog over de prachtige Velvet Mat lipstick van Kiko, waar ik ontzettend blij mee ben. Matte make-up is natuurlijk dé beauty hype op dit moment, en ik doe hier maar al te graag aan mee. Matte make-up- en nagellak staat naar mijn mening ontzettend luxe en chique. Normaal gesproken houd ik erg van nagellak met een flinke glans, dus ik moest zeker even wennen aan de Velvet Satin nail lacquer van Kiko die ik vandaag voor jullie review. Toch was ik al langere tijd op zoek naar een chic mat nagellakje, en #695 ‘Ivory Taupe’ leek me de perfecte kleur.

234Kiko zelf omschrijft de lak als een nagellak met semi-matte satijnglansfinish. Ivory Taupe is een nagellakje uit de limited edition-lijn van Kiko, waarin nog 9 andere kleuren zitten. Op dit moment is de collectie nog te koop in de Kiko-winkels en online. Voor één flesje betaal je €4,90, wat ik een erg betaalbare prijs vind, zeker voor een limited edition. In een flesje zit een inhoud van 10 ml, en de nagellak komt in een erg mooi, stevig matglazen flesje met witte dop.

56De Velvet Satin nail lacquer heeft een speciaal kwastje met daarin meer haartjes als gewoonlijk; zo brengt de nagellak nog sneller aan. Dat is te merken, want met één strijk met het kwastje is je nagel gelakt. De nagellak dekt in één laagje al voldoende, maar ik draag 3 laagjes voor het ultieme matte effect. Velvet Satin nail lacquer brengt aan zonder strepen en is makkelijk van de huid te verwijderen bij eventueel buiten de nagels lakken. Ik heb de nagellak zowel zonder als met base coat gebruikt, en ik raad je aan om de lak zónder base coat te gebruiken. Dan is het uiteindelijke effect namelijk veel mooier.

7Het valt me op dat de Velvet Satin nail lacquer erg snel droogt; binnen enkele minuten is je nagellak droog en klaar voor de volgende laag. Ik vind Ivory Taupe een ontzettend chique kleur; zowel perfect voor overdag als tijdens een avondje uit. Het is een nudekleurige nagellak die bij vrijwel iedere outfit past. Mijn handen zien er meteen chic en verzorgd uit. Als je de Velvet Satin nail lacquer op hebt lijkt dit wel een hele dure en luxe nagellak, en dat terwijl hij maar €4,90 kost. Waar ik minder tevreden over ben, is dat de Velvet Satin nail lacquer na één dag al begint te chippen. Ik gebruikte de lak zónder top coat, dus dit zal zeker een rol gespeeld hebben, maar ik ben gewoon echt niet te spreken over de korte tijd dat dit lakje op mijn nagels blijft zitten. Zeker tijdens een dag werken.

Mijn eindoordeel: Ivory Taupe is een luxe en chique nagellak tegen een heel betaalbaar prijsje, die meteen dekt na één laag. Ik raad aan te werken zonder base coat en met top coat, want anders begint de nagellak na een dag al te chippen, met name aan de topjes van de nagels, en dit viel mij gewoon erg tegen. Ik ben benieuwd of jij de Velvet Satin nail lacquer naar aanleiding van mijn review ook gaat scoren. Draag je zelf ook weleens matte nagellak, en wat is jouw favoriete merk hiervoor?

Styled by Romy

3 gedachten over “REVIEW: Kiko Limited Edition Velvet Satin nail lacquer in #695 ‘Ivory Taupe’

  1. Een fijne review om te lezen. Een mooie kleurtje en wat fijn dat deze snel droogt. Een paar jaar terug had ik een nagellak die je over een glanzende lak kon aanbrengen, waardoor je een matte kleur kreeg. Dit lijkt me veel handiger. Gelijk een mat laagje nagellak aanbrengen. Zeker de moeite waard volgens mij om eens te proberen. Wel jammer dat deze snel afbrokkelt. Dat is dan weer een minpuntje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven