Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Hugo Boss ‘The Scent’ & ‘Ma Vie Florale’ Eau de Parfum

Een nieuw seizoen betekent voor mij automatisch een nieuwe geur. In de winter houd ik meer van zwaardere, kruidige geuren en in het voorjaar mag het van mij wel weer wat frisser en bloemiger. Ik ontving een prachtig pakketje van Hugo Boss met daarin hun damesgeuren ‘The Scent’ & ‘Ma Vie Florale’. Als echt meisje-meisje werd mijn enthousiasme natuurlijk meteen gewekt, want de verpakkingen van deze eau de parfums zijn super girly.

[show_shopthepost_widget id=”2463843″]

Zoals je wellicht wel weet, heeft Hugo Boss ook prachtige geuren voor mannen. Mijn vriend werd verwend met de mannelijke versie van ‘The Scent’ – superleuk om cadeau te doen aan je lover! Wat ik altijd zo kenmerkend vind aan de geuren van Hugo Boss zijn de prachtige verpakkingen- en flacons. Ze zien er luxe en duur uit; een ware lust voor het oog en voor op je badkamertafel natuurlijk.

Hugo Boss heeft aan alles gedacht, want zelfs de doosjes om de flacons zijn prachtig vormgegeven. ‘The Scent’ komt in een ronde, transparante flacon met daarop een schitterende, gouden dop. ‘Ma Vie Florale’ zit in een langwerpige flacon waarin roze de boventoon voert.

‘The Scent’ van Hugo Boss zou de essentie van verleiding moeten treffen. Dit parfum is zo ontworpen dat het de zintuigen zou moeten betoveren. Deze verleidelijke geur voor vrouwen is geïnspireerd op de kunst van het verleiden en door onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is een luxe, sensueel parfum dat elke vrouw stimuleert om haar schoonheid tot bloei te laten komen.

Als ik de twee parfums met elkaar vergelijk, vind ik dit de meest fruitige en lichte – perfect geschikt voor overdag. Honingachtige topnoten van perzik en fresia zijn gecombineerd met oosterse Osmanthus, een plant uit China met een onweerstaanbare bloemengeur. Zelf zou ik dit parfum nog het meest omschrijven als bloemig, licht, fris en vooral lenteachtig. ‘The Scent’ ruikt ook duidelijk fruitig, er zit namelijk een zoete zweem doorheen. Ik vind dit een hele aangename, meisjesachtige en vooral subtiele geur.

‘Ma Vie Florale’ heeft een duidelijke boodschap voor ons: geniet meer van de tijd en het moment. Het parfum stimuleert vrouwelijke kracht en onafhankelijkheid met fris Cactusbloemakkoord, Sambac Jasmijn en Roos Absolute. De geur omschrijft zich als ‘een duik in een zee van bloemen’ en dat is ook niet zo gek, met delicate fresia en jasmijnbloemen gecombineerd met rozenknoppen. Hierdoor ontstaat een harmonieuze, intense bloemengeur.

Met warm cederhout, amberakkoorden én sandelhout uit Sri Lanka wordt het elegante, bloemige karakter van deze geur gecompleteerd. Van de twee geuren vind ik deze het meest sterk en aanwezig, maar daar houd ik juist van. Dit is ook een geur die je de hele dag duidelijk blijft ruiken, maar is absoluut subtiel en erg aangenaam. ‘Ma Vie Florale’ geurt duidelijker, sterker en krachtiger, waardoor hij ook perfect ‘s avonds in te zetten is.

Met beide geuren ben ik ontzettend blij – ze passen perfect bij mijn voorkeur voor bloemige, fruitige en frisse geuren. Ze zijn perfect af te wisselen omdat het beide bloemige geuren zijn, waarin ‘The Scent’ ( 30, 50 & 100 ml ) frisser en lichter is, en ‘Ma Vie Florale’ ( 30, 50 & 75 ml ) iets zwaarder en aanweziger. Mijn persoonlijke favoriet is toch ‘Ma Vie Florale’ omdat ik dus de voorkeur geef aan iets zwaardere, kruidige en houtachtigere geuren.

PRIJZEN
‘The Scent’ For Her Eau de Parfum – €84,74 voor 50 ml
‘Ma Vie Florale’ Eau de Parfum – €81,55 voor 50 ml

Beide geuren zijn verkrijgbaar bij oa. Douglas, Bol.com, Ici Paris XL en natuurlijk via de Hugo Boss-webshop zelf. Ga jij deze mooie geuren proberen? Wat is jouw favoriete geur voor de lente?

[show_lookbook_widget id=”342964″]

De producten in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Hugo Boss ‘The Scent’ & ‘Ma Vie Florale’ Eau de Parfum”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven