Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Hairloxx luxe haarproducten met Prosecco

Soms zijn er van die producten waar ik meteen van onder de indruk ben. Dit gebeurde bij de haarlijn van luxe kappersmerk Hairloxx, de eigen haarlijn van Beauty by Roos, waar ik het vandaag met jullie over ga hebben. In mijn bloggercarrière heb ik al heel wat shampoo’s, conditioners, haarmaskers en borstels versleten, maar tot nu toe was ik nooit echt gehecht aan een bepaald haarmerk. Toen ik afgelopen week de Boost Shampoo, bijbehorende Boost Conditioner en de Hairextensionborstel van Hairloxx ontving, was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Er is voor mij niets heerlijker dan mezelf een avondje op te sluiten in de badkamer, terwijl ik de nieuwste beautyproducten uittest. En dat is dan ook precies wat ik met mijn nieuwe Hairloxx-producten heb gedaan!

‘We leven in een harde wereld waarin zachtheid soms ver te zoeken is. Een wereld waarin wij onszelf staande kunnen houden en met beide voetjes op de grond blijven staan. Maar ook wij kunnen af en toe een extra boost gebruiken, een boost voor net dat beetje extra power’, vertelt Hairloxx ons. De ultieme boost aan mijn haar geven is hard nodig, want door al dat dagelijks stijlen en krullen wordt de conditie van mijn haar er niet beter op. Het allerleukste aan de producten van Hairloxx? Er zit een Sense of Prosecco in verwerkt!

0203De verpakkingen van mijn Boost Shampoo en de bijbehorende Boost Conditioner zien er ontzettend stijlvol uit, namelijk strak wit met een vleugje zilver. Naast de Boost-producten voor normaal tot droog haar, biedt Hairloxx ons ook een Intense-lijn voor kwetsbaar, dun haar. Mijn haar is allesbehalve dun, en ik heb vooral veel haar. Aan de onderkant kan mijn haar vrij snel na een kappersbeurt weer erg droog worden, ondanks het gebruik van serums en andere voedende, beschermende haarproducten. De Boost-lijn van Hairloxx is dus perfect voor mijn haartype.

Hairloxx heeft ook nog een haarserum en haarmasker in hun lijn zitten, maar ik koos ervoor de shampoo en conditioner uit te testen in combinatie met de hairextensionborstel. Ik had nog nooit een haarborstel getest op mijn blog, en vond dit wel een leuke afwisseling. De haarborstel is eigenlijk bestemd voor extensions, maar hij werkt ook bijzonder goed in natuurlijk haar, zoals dat van mij. De borstel voelt misschien stevig aan, hij belooft mijn haar ultraglad- en zacht te maken.

040506Als allereerst testte ik de vochtinbrengende Boost-shampoo, oftewel stap 1. In deze shampoo zit keratine, wat zorgt voor zacht, pluisvrij en handelbaar haar. De toegevoegde provitamine B5 beschermt het haar tegen uitdroging en reguleert de vochtbalans. De shampoo is tevens vrij van parabenen en fruitzuren, maar bevat wel weer parfum en alcohol, en heeft een inhoud van 250ml. Ik vind dit een heel fijn formaat, de fles is lekker groot zodat je er zeker een tijdje mee vooruit kunt. Je kunt de shampoo heel gedoseerd aanbrengen door middel van de klikdop, en er komt maar een klein beetje shampoo per keer uit. Je hoeft niet hard te drukken in de fles.

De shampoo heeft een transparante, gel-achtige textuur, en is net iets dikker dan mijn andere shampoos. Al snel merk ik dat je er maar heel weinig van nodig hebt, hij schuimt heel lekker en voelt zacht aan in je handen. Hij verspreidt zich ontzettend snel en moeiteloos over de hoofdhuid, en spoelt makkelijk uit. Nadeel vind ik de doordringende geur, deze is mij net even iets té aanwezig. Ik zou de geur omschrijven als erg sterk, het ruikt zelfs een tikje naar alcohol. Zou het de Prosecco zijn? Na onderzoek ontdek ik dat de Prosecco in de haarproducten inderdaad echt een toevoeging qua geur is, en niet qua haarverzorging.

070809De Boost-conditioner voor normaal tot droog haar heeft net als de shampoo een inhoud van 250ml. De vochtinbrengende conditioner is stap 2 van de Boost-lijn, en bevat net als de shampoo keratine. Ook is er Aloë Vera aan de conditioner toegevoegd, wat de celvernieuwing bevordert en het haar intensief voedt. Je brengt de conditioner aan op nat haar, en laat deze enkele minuten intrekken alvorens uit te spoelen. Hij ruikt een stuk minder sterk dan de shampoo, maar de alcohol-achtige geur is nog steeds aanwezig. Als ik na het wassen van mijn haar op de bank zit, is de aanwezige geur zo goed als weggetrokken en ruikt mijn haar veel aangenamer.

De conditioner heeft een witte substantie die iets vloeibaarder aanvoelt dan de shampoo. Ook de conditioner voelt erg fijn, luxe en zacht aan, en is eenvoudig in gebruik. Hij spoelt makkelijk uit, en het valt me op dat mijn haar al onder de douche, na het uitspoelen, erg zacht aanvoelt. De conditioner is vrij van parabenen en fruitzuren.

010De Hairextensionsborstel kan dus ook worden gebruikt in normaal haar, en zorgt voor zachter, glanzender en klitvrij haar. Ook is het borstelen van je haar goed voor je hoofdhuid. Hairloxx adviseert om in ieder geval elke avond voor het slapen gaan je haar te borstelen voor een optimaal resultaat. De synthetische haartjes van de borstel voelen stevig maar flexibel aan; ze glijden makkelijk en snel door je haar. Ook ligt de borstel lekker in de hand omdat hij een perfect formaat heeft, en niet zwaar is. De borstel doet inderdaad wat hij belooft, want na één keer borstelen voelt mijn haar al zachter en gladder aan. Dit is een hele fijne borstel voor glanzend haar, ook als je geen extensions hebt.

Ik heb mijn haar na het wassen aan de lucht laten opdrogen, er is dus geen föhn of ander stylingproduct aan te pas gekomen. De shampoo beloofde me pluisvrij, zacht en handelbaar haar. Mijn haar is inderdaad zacht, maar het valt me op dat dit vooral aan de onderkant is! De conditioner heeft bijzonder goed zijn werk gedaan, want mijn puntjes voelen zacht en gevoed aan. Mijn haar is inderdaad vrij van klitten. Ook de sterke geur is helemaal weggetrokken, mijn haar ruikt nu gewoon fris en gewassen. Wat me opvalt is het volume in mijn haar, wat al helemaal goed te zien is in combinatie met de borstel. Deze zorgt namelijk voor zacht, glad en glanzend haar, maar maakt mijn haar ook volumineuzer.

012Mijn eindoordeel is dus dat ik vooral de conditioner en de borstel zou aanraden, ook als je géén extensions hebt, zoals ik. De borstel is heel fijn om je haar onderweg even een touch up te geven, want hij zorgt in een handomdraai voor mooi en verzorgd haar met een flinke glans. Ook de conditioner doet geweldig zijn werk. Aan de shampoo merk ik eigenlijk niets bijzonders, behalve dat mijn haar veel volume heeft en glanst. De bovenkant van mijn haar voelt wel iets stugger aan als normaal, maar dat vind ik alleen maar fijn voor het volume. Er is makkelijk door mijn haar heen te kammen en het voelt zwaarder aan.

De haarproducten van Hairloxx zijn verkrijgbaar bij verschillende kappers, waaronder Beauty by Roos en online bij John Beerens. Het is dus een echt luxe kappersmerk, met kwalitatief goede en luxe producten. Iedere vrouw verdient het om zichzelf eens te trakteren op heerlijke haarverzorgingsproducten, toch? De shampoo is te koop voor €14,95, de conditioner kost €15,95 en de borstel €14,95. Voor een kappersmerk zijn dit hele gangbare prijzen. Het zijn natuurlijk hogere prijzen dan dat je normaal gesproken bij de drogist betaalt, maar je hebt hier dan ook luxere producten in handen. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over de producten van Hairloxx; wat vond je van mijn review? Zou je de Hairloxx-lijn zelf ook eens willen proberen?

Deze Hairloxx-haarproducten heb ik opgestuurd gekregen ter review

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Hairloxx luxe haarproducten met Prosecco”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven