Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Guhl ‘Rijke voeding’ shampoo & verfijnde haar-olie

Guhl is een merk dat ik eigenlijk nooit gebruik, omdat ik vaak meer geloof in haarproducten die gebruikt worden door bijvoorbeeld professionele kappers. Ik heb lang en vooral veel haar, en heb snel last van droge, gespleten haarpunten. Buiten mijn duurdere kappersshampoos om, ben ik nog geen merk tegengekomen dat betaalbaarder is en toch goed zijn werk doet op mijn droge, beschadigde puntjes. Ik ontving de ‘Rijke voeding’ shampoo & verfijnde haar-olie van Guhl, speciaal voor overbelast, breekbaar en vooral beschadigd haar. Zou dit mijn redding zijn? Ik testte het voor je uit!

In de nieuwe Rijke voeding-lijn van Guhl zit ‘Monoi’-olie verwerkt, dat effectief herstelt, beschermt en versterkt. Door deze olie, gemaakt van geweekte bloemblaadjes uit Tahiti, zouden we weer stralend mooi en gezond haar moeten krijgen. Ik heb al eerder producten voor mijn lichaam gebruikt waarin Monoi-olie zit, en ben daar altijd zeer enthousiast over. Het voorkomt namelijk uitdroging van de huid, en helpt de huid verkoelen bij zeer warm weer. Naast deze Monoi-olie bevatten de Rijke voeding-producten ook nog ‘Keratin3Complex’, dat zorgt voor een drievoudige reparatie van het beschadigde haar.

0Guhl20Guhl30Guhl4De shampoo uit de Rijke voeding-lijn belooft herstel tot diep in het haar, versterking van de gehele haarvezel, bescherming tegen nieuwe beschadiging en stralend, gezond haar vol kracht. Voor optimaal resultaat raadt Guhl uiteraard aan de gehele Rijke voeding-productlijn te gebruiken. Guhl belooft al een effectieve werking bij gebruik van een kleine hoeveelheid shampoo per keer. Masseer de shampoo licht in in het haar en ervaar de verwennende geurbeleving, zo zegt Guhl zelf. In de shampoo zit een inhoud van 250 ml, en 1 flacon kost €6,99. Bij het aanbrengen van de shampoo in mijn haar, ruik ik meteen een heerlijke, licht tropische geur die me doet denken aan een verre vakantie.

Van deze shampoo is niet veel nodig voor het goed schoon krijgen van het haar. De shampoo schuimt lekker en spoelt snel weer uit. Ik laat mijn haar vervolgens aan de lucht drogen, en merk zeker al verschil na één keer gebruik van de Rijke voeding-shampoo. Het is geen verpletterend effect, maar mijn haar lijkt soepeler te vallen en is veel makkelijker doorkambaar. Ook voelt mijn haar zacht aan en is het veel makkelijker te stijlen, en dat al na één keer wassen met de Rijke voeding-shampoo. Ik ben best tevreden! De glans die de shampoo belooft blijft overigens uit – mijn haar glanst niet meer dan normaal.

0Guhl50Guhl6Ik ben groot fan van producten op oliebasis, omdat dit voor mijn haar en huid altijd het beste werkt. De verfijnde haar-olie van Guhl belooft gewichtloze, voedende verzorging en herstel van de haarstructuur. Hier zou je sensueel, soepel en vooral prachtig, glanzend haar van moeten krijgen. In 1 flacon zit een inhoud van 100 ml, met een prijs van €9,99. Deze haar-olie bevat waardevolle proteïnen en essentiële lipiden, die het haar beschermen tegen breken. Het haar zou van deze olie moeten gaan glanzen met een luxueuze uitstraling. Dat dit product multifunctioneel is, maakt mij nóg enthousiaster dan ik al ben.

Je kunt de olie namelijk vóór het wassen gebruiken als verzorging, ná het wassen voor effectieve verzorging op handdoek-droog haar, of als finishing touch op droog haar, voor een zijdezachte glans. Je gebruikt hierbij over de haarlengte en op de haarpunten een kleine hoeveelheid van 1 à 2 pompjes per keer. Ik gebruik deze olie vooral na het douchen op handdoek-droog haar om pluizen tegen te gaan en om mijn haar makkelijker doorkambaar te maken, en dit werkt erg goed. De geur van deze olie is zacht bloemig en exotisch, net als de shampoo. Daarom vind ik het ook fijn om de olie te gebruiken na het stijlen van mijn haar, om mijn haar een lichte, tropische geur te geven. Mijn lokken zien er zeker zachter en soepeler uit na gebruik van de verfijnde haar-olie, maar glanzen niet meer dan normaal. Wel heb ik de indruk dat vooral mijn haarpunten zachter aanvoelen.

0Guhl7Guhl8De Rijke voeding-productlijn is momenteel te koop bij oa. Kruidvat, Bol.com en Douglas. Naast mijn shampoo en haar-olie zitten er ook nog een Crème conditioner en een ‘Repair’-masker in de lijn. Ga jíj je haar herstellen met de Rijke voeding-producten van Guhl?

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”1812244″]

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven