Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Etos’ nieuwe volume mascara’s

Etos is een winkel waar ikzelf regelmatig kom. Niet alleen voor fijne beautyproducten- en make-up van andere merken, maar ook voor het huismerk van Etos zélf. Ik heb goede ervaring met Etos’ make-up- en verzorgingsproducten en gebruik ze dan ook zeer regelmatig, zo niet dagelijks. Een paar dagen geleden kreeg ik de twee nieuwste Etos volume-mascara’s toegestuurd; mijn enthousiasme was meteen aangewakkerd door het bijbehorende persbericht en de mooie, vernieuwde verpakkingen van de mascara’s. De Etos mascara’s zijn de eerste nieuwe make-up producten binnen de grootschalige Etos eigen merk relaunch!

23Met de nieuwe Etos mascara’s zou je je wimpers in de spotlights moeten kunnen zetten, zo luidt het bijbehorende persbericht. Ga voor telescopische verlenging, verdriedubbel je volume óf ga voor een sexy krul. Dat willen we natuurlijk allemaal, want het vinden van de juiste mascara kan een lange zoektocht zijn! Etos lanceert 6 nieuwe mascara’s, namelijk de ‘All in One’, ‘Curl & Volume’, ‘Mega Volume’, ‘Volume Mascara’, en de twee varianten die ik vandaag voor jullie test, namelijk ‘Sensitive Volume’ en ‘Separation & Volume’. Tevens wordt er vanaf 19 oktober aanstaande nog een nieuwe ‘Long Lash & Volume’-mascara gelanceerd.

456Als eerste testte ik de ‘Separation & Volume’-mascara in de kleur zwart. Deze komt in een zwarte huls met witte letters. Ik vind Etos’ nieuwe lettertype- en stijl erg mooi en ook een stuk chiquer ogend als voorheen. In de huls zit een inhoud van 12ml, en de mascara kost €5,99, wat natuurlijk een erg vriendelijk prijsje is. De plastic borstelhaartjes van deze mascara moeten stuk voor stuk voor intens volume en volle, perfect gescheiden, klontvrije én gedefinieerde wimpers zorgen. Deze mascara is ook verkrijgbaar in een waterbestendige variant.

17oktEtosmascara1zwartIk vind het borsteltje van de ‘Separation & Volume’-mascara erg fijn en makkelijk in gebruik. Van mezelf heb ik vrij lichte en ook wel redelijk korte wimpers. Een goede, zwarte mascara is dus een must in mijn make-uptasje. Hierboven zie je op de twee linker afbeeldingen mijn natuurlijke wimpers zonder mascara, en rechts met de ‘Separation & Volume’-mascara op. Mijn wimpers zijn inderdaad een stuk langer en zwarter, maar niet per sé volumineuzer. Wel zijn mijn wimpers goed gescheiden, maar vind ik het effect niet verpletterend. Deze mascara geeft nét even dat extra beetje finishing touch aan mijn oogopslag, maar beslist géén intens volume. Ook doet hij er een stuk langer over om te drogen, en plakken mijn wimpers een beetje aan elkaar.

789Dan de ‘Sensitive Volume’-mascara; deze zit in een witte huls met zwarte opdruk. Ook deze verpakking vind ik er eenvoudig maar mooi en chique uitzien. Er zit 8,5ml in de huls, en de ‘Sensitive Volume’-mascara kost €5,99. Deze mascara is uitermate geschikt voor gevoelige ogen, zonder hierbij in te boeten op volume, intensiteit- en separatie. Deze mascara, die ik zelf in zwart heb, is ook verkrijgbaar in bruin en zwart-waterproof. Het eerste dat mij opvalt is het borsteltje, deze is namelijk puntiger dan het borsteltje van de ‘Separation & Volume’-mascara en dit vind ik persoonlijk een voordeel. Zo kun je veel beter bij de kortere wimpertjes in de binnenste ooghoek.

17oktEtosmascarawitHierboven zie je weer links mijn natuurlijke wimpers zonder mascara, en rechts met de ‘Sensitive Volume’-mascara op. Ik heb geen gevoelige ogen, maar deze mascara is natuurlijk ook prima geschikt voor meiden met ‘normale’ ogen. Het borsteltje van deze mascara werkt inderdaad handiger en geraffineerder dan bij de ‘Separation & Volume’-variant. Mijn wimpers zijn inderdaad zwart, een stukje langer én goed gescheiden. Deze mascara droogt vrij snel, wat ik ook een pluspunt vind. Toch zie ik geen verpletterend effect; meer een subtiel aanwezige oogopslag.

10Helaas ben ik niet unaniem tevreden over deze mascara’s. Ze verlengen mijn wimpers redelijk, en geven misschien wel een goede, zwarte kleur af, het uiteindelijke effect is niet verpletterend. Van beide mascara’s ben ik niet ondersteboven, al vind ik de ‘Sensitive Volume’-mascara zeker voor de fijne prijs wel het proberen waard. Ik ga de andere nieuwe volume-mascara’s van Etos binnenkort ook nog even proberen, wie weet zit er tóch een passende variant voor me bij. Heb jij al ervaring met de nieuwe Etos mascara’s? En wat is jóuw favoriete mascara?

De producten in deze blogpost heb ik toegestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Etos’ nieuwe volume mascara’s

  1. Voor mij als Etos medewerkster en blogger is dit super leuk om te lezen, al moet ik heel eerlijk toegeven dat ik zelf maar 2 mascara’s van Etos heb! Leuke post!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven