Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Essence Mosaic Compact Powder #01 Sunkissed Beauty

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik check regelmatig het Essence-schap op nieuwe, budgetproof pareltjes. Ik ben groot fan van hun make-upjes en nagellak, en vind hun Limited Edition-collecties ook vrijwel altijd de moeite waard. Laatst zag ik deze prachtige poeder/bronzer liggen, oftewel de ‘Mosaic Compact Powder‘ in de kleur #01 ‘Sunkissed Beauty’. Ikzelf gebruik mijn bronzers niet alleen in de zomer, maar juist ook in het najaar om toch een gezonde gloed te bereiken. Dit product belooft een natuurlijke teint, met de compactheid van een poeder.

b2b3b4b5Als allereerste het uiterlijk van het doosje; dit is vrij eenvoudig. Je ziet meteen in één oogopslag wat voor kleur het product heeft, pluspunten daarvoor. Wel was mij in het begin erg onduidelijk wat het product nu precies doet; is het nou een bronzer of een poeder? Nu weet ik dat het product voor beide doeleinden gebruikt kan worden. Het doosje heeft een inhoud van 10g. Het kost slechts €2,89, wat natuurlijk enorm betaalbaar is.

Het kleurnummer duidt de lichtste tint aan, maar hier valt naar mijn mening nog over te twisten. Op de huid van mijn handen ziet het product er in eerste instantie erg donker uit. Maar zodra ik het met een grote bronzerkwast over mijn gezicht en hals aanbreng, is hier niets meer van te zien. De donkere kleuren mengen perfect met de lichte kleuren uit de poeder/bronzer, en het effect is erg subtiel. Er zit een klein glansje in, gebruik het product dus niet teveel want dan zit er teveel glitter op je gezicht; hij is naar mijn mening dan ook niet geschikt voor shapen. Door de verschillende tinten poeder kun je het product compleet aanpassen naar jouw huidskleur. Mijn huid voelt na gebruik zacht en glad aan.

b6Ik heb ervoor gekozen de poeder/bronzer op een vrij warme dag te dragen, ik wilde namelijk zien of het ook in de hitte goed op mijn huid bleef zitten. Bij warm weer breng ik zo min mogelijk make-up op mijn huid aan, maar een bronzer geeft tóch dat gezonde effect. Het product bleef de gehele dag door goed zitten en is ook erg mooi in combinatie met een highlighter. Hierboven combineerde ik de poeder/bronzer met een klein beetje concealer, een matte poeder en een vloeibare highlighter.

Eindoordeel? Ik vind dit een hele fijne en natuurlijk ogende poeder/bronzer. De prijs is erg goed, en je kunt hem kopen bij jouw dichtstbijzijnde Kruidvat-filiaal. Hij brengt erg makkelijk en snel aan, en houdt het zeker een paar uurtjes vol op jouw huid. Bij mij begon hij later op de avond iets te vlekken, maar ik droeg de poeder/bronzer dan ook op een erg hete dag. Pluspunten voor de zachte textuur en de verschillende kleuren. Ik zou dit product zeker aanraden! Ben jij ook zo’n fan van Essence, en gebruik je zelf ook graag een bronzer? Ben je naar aanleiding van deze review nieuwsgierig geworden naar dit product?

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven