Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Chilly zijdezachte Ontharingscrème & Harsstrips

Sporten, voorbruinen, manicures & pedicures, een vers kapsel..zodra de eerste zonnestralen te zien zijn, zijn wij vrouwen er maar druk mee. Voor een bikini-body is een goede ontharing natuurlijk essentieel. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ontharen niet de meest leuke bezigheid vind. Ik heb zelf zeer weinig ‘last’ van lichaamsbeharing en hoef ook niet elke dag te scheren, maar vind wel dat ik hier vaak onnodig veel tijd aan kwijt ben.

Dat kan anders, want Chilly lanceerde een nieuwe lijn met ontharingsproducten voor een zijdezachte huid! Deze nieuwe lijn verwijdert zelfs de kortste haartjes op bovenlip, oksels, onderarmen, benen en bikinilijn. De Chilly Silx-lijn bestaat uit ontharingscrèmes en harsstrips voor gezicht en lichaam, en bevat ook nog eens een unieke ontkleuringscrème die donkere haartjes vrijwel onzichtbaar maakt! De producten zijn er voor de normale- en gevoelige huid. Ik test vandaag de ontharingscrème en de harsstrips, beide voor het lichaam, en voor de gevoelige huid.

2345

Als eerste de ontharingscrème, deze komt in een tube met een inhoud van 50 ml. Je betaalt hier 8,99 voor, wat ik een gemiddelde prijs vind. Deze ontharingscrème is verrijkt met shea butter en rozenolie, waardoor je huid gevoed en zacht aanvoelt na gebruik. Ik ben sowieso groot fan van producten op oliebasis, omdat de huid van mijn benen en bovenarmen gewoon erg droog is. De ontharingscrème is zeer makkelijk en snel in gebruik; je maakt je huid goed schoon en droog, daarna breng je de crème gelijkmatig aan op je huid. Nadat je de ontharingscrème 5 minuten hebt laten intrekken, verwijder je hem met de bijgeleverde spatel, waardoor de haartjes worden meegetrokken. Bij hardnekkige haartjes laat je de crème 8 minuten intrekken. Daarna spoel je je benen grondig af met water (zonder zeep) en droog je ze goed af.

Ik heb deze ontharingscrème natuurlijk zelf ook geprobeerd, en hij smeert erg makkelijk en gelijkmatig uit. Ik testte de crème op mijn arm. Wat ik minder prettig vond aan dit product is de geur; een erg sterke, doordringende geur die zelfs na langere tijd aanwezig bleef. Ik heb de ontharingscrème voor de zekerheid 8 minuten laten intrekken, om er zeker van te zijn dat alle haartjes verwijderd zouden worden. Na 8 minuten verwijderde ik de ontharingscrème met de bijgeleverde spatel, die erg makkelijk en fijn werkt. Helaas verwijdert de ontharingscrème niet alle haartjes in één keer, waardoor je blijft schrapen. Daardoor werd mijn arm erg rood en gevoelig, dus ik besloot ermee te stoppen. Geen succes voor mij, maar ik vind deze manier wel een fijne manier van ontharen omdat het vrijwel pijnloos is. Er staat op de verpakking dat dit product in 5 minuten werkt, maar hier ben ík het dus helaas niet mee eens.

6789

Ik moet eerlijk bekennen: ik heb nog nooit harsstrips gebruikt. Toch besloot ik deze Chilly harsstrips, die net als de crème 8,99 kosten, uit te proberen. In de verpakking zitten niet alleen 10 x 2 strips, maar ook 4 nabehandelingsdoekjes met jojoba-olie en cacaoboter die moeten zorgen voor een zijdezachte huid. Deze Chilly Silx Body Harsstrips voor de Gevoelige Huid hebben een optimale grip op de haartjes, en zo hechten ze minder aan je huid zelf. Zorg ook bij dit product dat je huid schoon, droog en vrij van olie of crème is. Je verwarmt de strip tussen je handen tot de hars zacht is, daarna trek je de strip open en plaats je hem op je huid. Je drukt de strip goed aan in je haargroeirichting, en houdt de huid goed strak. Verwijder nu de strip in één snelle beweging tegen de haargroeirichting in, en verwijder de harsresten met de doekjes.

Ik heb de strips op mijn onder- en bovenbenen getest. Ik draai er niet omheen; ik vind deze manier van ontharen echt niet fijn. Ik heb namelijk het idee dat ik alsnog veel langer bezig ben dan dat ik onder de douche met een scheermesje ben. Fijn aan de harsstrips van Chilly vind ik het formaat; ze zijn lekker groot. Helaas is ook hier de geur weer erg doordringend aanwezig. Ondanks dat ik de strips correct heb gebruikt, zijn mijn benen niet voor 100% onthaard. Er zit nog ongeveer 20% op mijn benen. Ik vind het wel fijn dat de strips niet aan je huid blijven plakken, op wat geïrriteerde rode bultjes na heb ik geen last van mijn huid. Na gebruik voelt mijn huid wel glad en gevoed aan, wat weer een pluspunt is. Ook de doekjes zijn enorm handig, ze verzorgen en voeden de huid, en verwijderen overtollig hars. Ik zou dit product aanraden als je wat meer geduld hebt, en ook wellicht wat meer ervaren bent met harsstrips.

Mijn eindoordeel? Ik ben niet unaniem positief, maar vind dit wel fijne producten die echt zacht en voedend zijn voor de gevoelige huid. Ontharen wordt daardoor een stuk prettiger en pijnlozer. Je neemt ze makkelijk mee in je tas of bijvoorbeeld op vakantie. Je vindt de Chilly Silx-lijn bij oa. Kruidvat, DIO en online drogisterijen. Welke ontharingsproducten gebruik jij zelf? Zou jij de nieuwe producten van Chilly wel willen testen naar aanleiding van deze review?

Deze producten heb ik opgestuurd gekregen ter review

Styled by Romy

4 gedachten over “REVIEW: Chilly zijdezachte Ontharingscrème & Harsstrips

 1. Hi,
  Ik heb deze harsstrips ook gekocht maar beide binnenkanten van de strips plakken? Hoe weet ik welke kant de goede is? En ik had het al met een kant geprobeerd en die plakte gewoon heel erg en liet vies plaksel achter maar het harste niks…
  Groetjes ella

  1. Hi Ella,

   Wat vreemd, bij mij plakte er maar één kant toen ik de strips uit het hoesje haalde. De plakkende kant was bij mij dus automatisch de goede. Bij mij harsten de strips ook vrij weinig, daarom ben ik ook niet unaniem tevreden. Je zou Chilly even kunnen mailen, misschien heb jij te maken met een productiefout. Of even teruggaan naar de winkel?

   Groetjes Romy

 2. Thanks voor de tips! Aangezien ik nog niet het ideale heb gevonden om al dt haar weg te krijgen…… Ga ik dit zeker even proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven