Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Budgetproof Chocolate Nude oogmake-up met MUA & Catrice

Hi beauty-addicts! Als je mij ook maar een beetje volgt of kent, dan weet je dat ik een zwak heb voor mooie oogschaduwpaletjes. Ik gebruik al jarenlang het ‘In the Nude’-palette van W7, vanwege haar prachtige, rijke kleuren en de goede prijs-kwaliteitsverhouding. Toch is mijn honger naar meer oogschaduwpalettes nooit echt gestild, en ik heb dan ook weer een nieuw exemplaar aan mijn stash toegevoegd! Ik testte namelijk het ‘Chocolate Nudes Eyeshadow Palette’ van budgetmerk Catrice, in kleurnummer #010 ‘Choc’ Let it be’. Aangezien ik het Catrice ‘Made to Stay Inside Eye Kohl Kajal’-potlood en de ‘Copper’-oogschaduw van MUA tegelijkertijd met het palet kocht, besloot ik hier dan ook een betaalbare, chocolate ooglook van te maken!

23De verpakking van het palette oogt simpel en ook erg duidelijk. Je ziet in één oogopslag welke kleurtinten er in de verpakking zitten. Dit zijn 6 aardetinten, variërend van (gebroken)wit om te highlighten tot chocolade-bruin en kopertinten. Uit ervaring weet ik dat koper erg mooi staat bij mijn groene ogen. In de verpakking zit ook een kwastje, waarvan ik het spons-kwastje vrij slecht vind, maar het ‘normale’ kwastje werkt daarentegen erg fijn. Het palet kost slechts €4,99, en daarmee heb je een prima alledaags palet in huis. Wat ik wel jammer vind, is dat de kleurtjes geen eigen naam hebben, zoals je vaker ziet bij palettes.

4Dan het Made to Stay Inside Eye Kohl Kajal-potlood van Catrice, dit is geen normaal potlood maar meer een soort stiftje. Je kunt hem heel makkelijk draaien waardoor je nooit teveel product gebruikt. Het Made to Stay Inside Eye Kohl Kajal-potlood belooft een intense, rijke en verleidelijke oogopslag. Het product is waterproof, maar dit merk je ook als je het gaat verwijderen. Want wat gaat dát moeilijk zeg! Ik moest meerdere keren hard boenen en kreeg het er zelfs met micellair water niet af. Wel weer pluspunten voor de intense kleur, en dat het product lang blijft zitten én makkelijk blendbaar is. Het potlood kost €1,99, en ik heb hem in de kleur #010 Ultra Black.

56Als laatste deze prachtige oogschaduw van MUA; een heel fijn en betaalbaar merk dat je gewoon bij Kruidvat kunt kopen. Deze oogschaduw in de kleur ‘Copper’ heeft een zachte textuur, en een ontzettend goed kleurpigment. Ik ben enorm onder de indruk van deze oogschaduw, en zou graag meerdere kleurtjes van MUA willen hebben. Hij is gemakkelijk aan te brengen en licht mijn groene ogen schitterend op. De oogschaduw kost €1,99.

78Ik heb natuurlijk ook swatches voor jullie aangebracht, met helemaal links het Made to Stay Inside Eye Kohl Kajal-potlood. Zoals je ziet geeft deze een goede, intens zwarte kleur af. De eerste drie kleuren uit het oogschaduwpalet van Catrice geven niet enorm veel pigment af. Wel vind ik de eerste, witte tint erg mooi op mijn wenkbrauwbot, neusbrug en in mijn ooghoeken, vooral als je hem nat maakt. De laatste drie kleurtjes uit het palet zijn erg mooi, en bovendien goed gepigmenteerd. Ik ben helemaal onder de indruk van het één na laatste koper-kleurtje. En zoals je wel kunt zien is de laatste swatch, die van de MUA-oogschaduw, enorm goed gepigmenteerd.

Ik besloot een koperen/chocoladekleurige ooglook te maken bij mijn groene ogen. Als basis heb ik, na een laagje poeder, de derde tint uit het oogschaduwpalet gebruikt. De vierde en zesde, bruine tint heb ik in mijn buitenste ooghoeken aangebracht. De vijfde, koperen kleur heb ik boven mijn iris aangebracht, in het midden van mijn ooglid. Dit zorgt ervoor dat mijn groene oogkleur nóg meer wordt opgelicht. De eerste tint uit het palet zit op mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoeken. Met de koperen kleur van MUA heb ik mijn binnenste ooghoeken en het gedeelte onder mijn onderste wimperrand opgelicht. Ik draag geen mascara.

9En hier het eindresultaat met het Made to Stay Inside Eye Kohl Kajal-potlood erbij! Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe producten, vooral met de oogschaduw van MUA en enkele kleuren uit het palet. Het potlood is een goede basic die ik iedereen zou aanraden. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over bovenstaande producten; zou je ze zelf kopen naar aanleiding van deze review? En ben je zelf ook zo enthousiast over Catrice en MUA?

Styled by Romy

5 gedachten over “REVIEW: Budgetproof Chocolate Nude oogmake-up met MUA & Catrice

    1. Hi Lieke,

      Het is inderdaad een super-palette voor alledaags gebruik. Met name de bruintinten uit het palette zijn redelijk goed gepigmenteerd, maar de oogschaduw van MUA vind ik qua kleur beter. Met het palette kun je wel een hele mooie natuurlijke look maken. De kleuren worden rijker als je ze nat aanbrengt.

      Liefs, Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven