Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Boots No7 ‘Intelligent Colour’-foundation

Foundation – het liefst draag ik het helemaal niet, omdat ik dan altijd zo het gevoel heb dat mijn huid niet meer voldoende kan ademen. Op de dagen dat mijn huid toch echt schrééuwt om een foundation, ga ik het liefste voor een luchtige, natuurlijk ogende textuur. Een tijdje geleden heb ik tijdens een persdag kennisgemaakt met de foundations van Boots No7, en sindsdien ben ik compleet verslaafd. De ‘Airbrush Away’-foundation is mijn favoriet, maar laatst lag de nieuwe ‘Intelligent Colour’-foundation bij me op de mat. Deze foundation is samengesteld met de achterliggende gedachte dat een ‘no make-up look’-foundation in de zomer echt onmisbaar is.

Heb je net je zomerse, goudbruine teint opgedaan, dan wil je deze niet bedekken onder een dikke laag foundation. Met No7 zouden we onze zongebruinde huid kunnen laten stralen, en daarnaast zorgt het merk voor een egale maar natuurlijke dekking. De Intelligent Colour is een transparante, natuurlijke foundation die zich aanpast aan de kleur van je huid. Elke gezichtshuid vertoont namelijk lichte kleurverschillen en geen enkele huid bestaat uit één kleur. Daarom is het vinden van de juiste teint- en textuur voor jouw huid soms best even lastig.

0No7Foundation20No7Foundation30No7Foundation4Met de Intelligent Colour zouden we altijd dé perfecte kleur bij de hand moeten hebben, en daarnaast zou de textuur enorm snel én makkelijk aangebracht moeten kunnen worden, voor een fluweelzachte finish op de huid. Dit product is parfumvrij, bevat SPF 6 en werkt verzorgend voor de huid dankzij de toegevoegde Vitamine A- en E. De Intelligent Colour heeft dus alle potentie om mijn favo foundation te worden!

De foundation komt in een chique, donkerbruine flacon waarmee je gedoseerd kunt werken. In de flacon zit een inhoud van 40 ml en de foundation kost €16,95. Wat ik altijd jammer vind, is dat je Boots alleen online kunt bestellen of kunt kopen bij de Boots-apotheken die niet in enorm veel plaatsen zit – gelukkig zit er in mijn woonplaats Utrecht wél eentje. Pluspunt vind ik natuurlijk de toegevoegde vitamines en het feit dat de foundation parfumvrij is, en dat je hem makkelijk kunt aanbrengen met je vingers, je Beautyblender óf in mijn geval, een foundationkwast. De textuur van deze foundation oogt vrij waterig, maar blendt zich op de huid gemakkelijk uit.

0No7Foundation50No7Foundation6Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren, en ik testte de kleur ‘Light’, die in eerste instantie totáál niet licht oogt. Ik schrok dus wel van de vrij bruine kleur, maar eenmaal uitgeblend in de huid verdwijnt deze kleur helemaal en smelt hij samen met de huid. De textuur is niet te zien op mijn gezicht – het lijkt wel alsof ik geen product op heb. De foundation droogt snel op en egaliseert goed; hij minimaliseert zelfs mijn donkere kringen. Het enige minpunt vind ik dat mijn huid na een paar uurtjes iets vettiger begint te worden. Dit is dus géén foundation voor een hele vette huid, denk ik. Tóch zou ik hem zeker aanraden als fijne zomer-foundation. Zou jij dit nieuwe Boots-product willen uitproberen?

Het product in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Boots No7 ‘Intelligent Colour’-foundation”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven