Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Babor Spring/Summer make-up 2016

2Dit voorjaar staat in het teken van frisse kleuren als mint, perzik en nude. Nu ben ik toevallig gek op deze kleuren, en daarom werd ik maar wat blij van de voorjaarscollectie van beautymerk Babor! Ik heb nog nooit eerder een product van Babor gebruikt, dus toen er een pakketje met de nieuwe lentecollectie op mijn deurmat lag, werd mijn nieuwsgierigheid flink aangewakkerd. Dit Duitse merk is een voorloper op het gebied van huidverzorging en biedt ons natuurlijke, dierproefvrije make-up. Babor wordt verkocht in meer dan 70 landen en is tegelijkertijd een behoorlijk exclusief en luxe merk.

Hun lentecollectie bestaat dus uit frisse, fruitige kleuren met namen als ‘Mango’ en ‘Papaja’ die onze lippen in het middelpunt van de belangstelling moeten zetten. Babor komt met make-up in creamy stick-varianten, zoals een blush-stick, oogschaduw-sticks en een lipgloss-stick. Deze producten zijn snel aan te brengen en makkelijk mee te nemen onderweg. Ook zijn de producten ideaal voor aan het strand en/of op vakantie, wanneer je in warm, broeierig weer niet veel zin hebt om make-up aan te brengen. Vandaag test ik de ‘Lip Gloss Stick #04 Pink Lady’, ‘Nail Colour #43 Rose Blossom’, ‘Eye Shadow Stick #01 Ivory Pearl’, ‘Eye Shadow Stick #02 Mango’ en ‘Blush Stick #02 Pink’.

34Het is de bedoeling dat deze look er luchtig en licht uitziet. Ik begin met de Blush Stick, aangebracht op de appeltjes van mijn wangen. Deze Blush Stick komt in een wit/gouden huls met daarin aan de ene kant een draaidop met sponsje en aan de andere kant de blush zelf. Hij heeft een prachtige, donkerroze kleur en ook het uiterlijk van de huls vind ik prachtig. Mijn ervaringen met blush sticks zijn niet al te goed, want ze zijn vaak plakkerig en vlekkend op de huid. Deze Blush Stick brengt verrassend makkelijk aan – ik doe dit al kloppend met mijn vingers. Hij blijft de hele dag op mijn wangen zitten en is een nieuwe favoriet in mijn make-uproutine! De stick heeft ook een erg mooie glans waardoor je highlighter vrijwel onnodig is.

Over de oogschaduw-sticks ben ik iets minder enthousiast. Ze zitten weliswaar wederom in een prachtige wit/gouden verpakking, en hebben net als de Blush Stick een draaidop met handige applicator. De tint #01 ‘Ivory Pearl’ is bedoeld als highlighter voor in de binnenste ooghoeken en op het wenkbrauwbot als accent. Met #02 ‘Mango’, een warme, roze tint, kun je je ogen zowel omlijnen als inkleuren. Ik heb ervoor gekozen de stick aan te brengen als een oogschaduw, wat prima gaat als je dit met je vingers aanbrengt. Ook heb ik ‘Mango’ subtiel langs mijn onderste wimperrand aangebracht. Het kleurpigment van beide oogschaduws is erg goed, maar door de ietwat vlekkerige en moeilijk verwijderbare textuur ben ik niet helemaal om.

56Over de Lip Gloss Stick in #04 ‘Pink Lady’ kan ik alleen maar positief zijn: wát een fijn product is dit! De innovatieve achtergrond van Babor komt ook in dit product weer naar voren, want ik had nog nooit een lipgloss in stick-vorm gebruikt. De prachtige huls biedt uitkomst tegen het knoeien van een plakkerige lipgloss in mijn tas, wat mij altijd gebeurt. Het product heeft een hele fijne, niet kleverige textuur en voelt hydraterend en crème-achtig aan op de lippen. Je brengt hem snel en makkelijk aan, je voelt hem niet op je lippen zitten en hij geeft een prachtige kleur. De Lip Gloss Stick werkt een beetje als een krijtje en geeft bijna niet af tijdens eten en drinken. Deze blijf ik gebruiken!

789Op de kleur van deze ‘Nail Colour’ in #43 ‘Rose Blossom’ was ik op slag verliefd. Het is een warm roze kleur met een licht goudkleurige shimmer erdoorheen. Dit geeft een prachtig, luxe effect op de nagels. Het kwastje is zo ontworpen dat je met één strijk met het kwastje je hele nagel lakt. Ik heb 3 laagjes gebruikt, maar de nagellak dekt al voldoende na 1 laagje. De droogtijd is gemiddeld – hij droogt niet supersnel. Maar daarvoor heb je wél een prachtig, dagelijks draagbaar kleurtje dat lang chip-free blijft zitten.

10

Prijslijst Babor ‘Light Summer Look’;

<3 Lip Gloss Stick #04 ‘Pink Lady’ – €17,50 voor 3g
<3 Nail Colour #43 ‘Rose Blossom’ – €11,00 voor 6ml
<3 Eye Shadow Stick #01 ‘Ivory Pearl’ – €16,50 voor 3g
<3 Eye Shadow Stick #02 ‘Mango’ – €16,50 voor 3g
<3 Blush Stick #02 ‘Pink’ – €16,50 voor 6g

Ik kan vrijwel elk product aanraden hierboven, behalve dan de oogschaduw-sticks. Misschien dat ik deze meer ga waarderen naarmate ik hier meer ervaring in krijg – vooral met het aanbrengen ervan. De ‘Light Summer Look’ van Babor is vanaf nu te koop via de Babor-webshop én bij geselecteerde Babor-verkooppunten. Wat vind jij van de collectie, en heb je al ervaring met Babor? Ik ben benieuwd naar je mening!

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Babor Spring/Summer make-up 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven