Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Dit zijn de sieradentrends van 2021

Al van jongs af aan heb ik een serieuze sieradenverslaving. Jarenlang droeg ik opvallende, statement pieces en mixte ik allerlei stijlen met elkaar. Het kon me niet groot en zwaar genoeg. Tegenwoordig doe ik het iets rustiger aan, en draag ik vooral verfijnde sieraden. Ik ga voor goud, voor sieradenmerken met een mooi verhaal, voor edelstenen en vintage bedels. Daarbij vind ik het belangrijk dat de kwaliteit goed blijft, en je niet na een paar weken met een compleet verkleurde ketting zit. Ik mix and match nog steeds, maar doe dit nu met lekker veel minimalistische sieraden.

Toch vind ik het nog steeds erg leuk om dé trends in de gaten te houden. Dan scroll ik over Pinterest, blader ik door magazines of bekijk ik aandachtig Vogue.com. Daarbij zijn sieraden de makkelijkste manier om een outfit een upgrade te geven. Erg welkom nu in Covid-tijd, waarin ik persoonlijk minder en minder kleding koop. Maar met een goed paar oorbellen of een vintage ring, krijgt dat ene vest een totaal andere look. Dit zijn ze, de trends. Kun je meteen gaan shoppen!

Net als bij alle internationale fashion shows zien we ook in de sieraden veel aardetinten terug. Mooie neutrale kleuren als beige, zand, goud, wit, off white, chocoladebruin en camel. Mijn favorieten! Ook natuurlijke materialen zijn hot. Denk hierbij aan parels, houten kralen en schelpen. Label Anna + Nina, één van mijn lievelingsmerken, heeft de mooiste exemplaren met parels in haar lentecollectie. Het mixen van goud en zilver is een trend die we dit jaar weer steeds meer gaan zien. Het gaat er vooral om dat je persoonlijk met je sieraden omgaat. Dit kun je bijvoorbeeld doen om te gaan voor items met bijzondere edelstenen, of een sieraad met je geboortesteen erin verwerkt.

Niet zo van de neutrale kleuren? Ga dan voor sieraden met kraaltjes in alle kleuren van de regenboog. Ontwerper Jason Wu mixte verschillende korte kettingen met gekleurde kralen. Ook al kunnen we nu niet daadwerkelijk op vakantie – je krijgt het vakantiegevoel hierdoor absoluut in je hoofd. Ook armbandjes met kralen, die eruit zien alsof je ze net bij een surf school hebt gekregen, zijn weer hot.

Op oorbellen gebied mag het in 2021 lekker statement. Haal dat paar oversized oorbellen dus maar weer tevoorschijn. Een andere leuke trend is de uit de nineties overgewaaide hoop. Oftewel de ringen voor in het oor. Een erg leuke trend vind ik die van de mis match oorbel. Draag twee totaal verschillende oorbellen, of kies zelfs voor één oorbel. Gezien op de catwalk bij Valentino, dus het kan niet anders dan een groot succes worden.

Op kettingen- en armbanden vlak mogen de schakels niet ontbreken. We gaan een hoop kettingen met zowel fijnere als grove schakels zien. Met name de grove schakel trend is al langere tijd te zien bij de Buddha to Buddha armbanden, maar wordt nu ook overgenomen door andere merken. De schakelarmband wint dus weer terrein, en je zit helemaal goed wanneer hier ook nog (persoonlijke!) bedels aan hangen.

Move over choker – de lange ketting is here to stay. En hij mag lekker boho worden gecombineerd met andere kettingen in verschillende laagjes. Ben je wat meer minimalistisch? Ook dan heb ik goed nieuws. Het draait allemaal om de diamant. Nu is dit natuurlijk voor lang niet iedereen bereikbaar, maar ook op diamant geïnspireerde sieraden zijn helemaal goed. Investeer wel een beetje in een tijdloos item van bijvoorbeeld 14 karaats goud. Tijdloze, klassieke stukken combineren juist helemaal goed met bovenstaande trends.

In samenwerking met Brandfield.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.