Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: The Body Shop Matte Lipstick in #420 ‘Honolulu Pink Matte’ & #429 ‘Osaka Plum Matte’

Van de matte lip-trend zijn we voorlopig nog niet af, en daarom lanceert The Body Shop een gloednieuwe lipstick-lijn voor een chique, matte look. In de collectie zitten 7 nieuwe, prachtige tinten, allemaal vernoemd naar een bekende wereldstad. De matte en 100% vegetarische lippenstiften zijn gemaakt met hoge-kwaliteit pigmenten en verrijkt met Community Trade paranotenolie en bijenwas voor een verzorgend, langhoudend resultaat. Tevens zitten er hoge kleurpigmenten in de lipsticks voor een intensere tint. De matte lipsticks beloven een verzorgend, lang houdend resultaat.

0tbsmattelipstick20tbsmattelipstick30tbsmattelipstick4Ik kreeg de kleurtjes #420 ‘Honolulu Pink Matte’ & #429 ‘Osaka Plum Matte’ toegestuurd. De roze tint die naar de stad in Hawaï vernoemd is is niet een kleur die ik zo snel in het najaar zou dragen. Toch vind ik dit soort roze-tinten wel altijd heel mooi staan bij mezelf. De Plum-tint zou ik dan wél weer snel zelf kopen omdat ik het een echte herfstkleur vind. De lipsticks komen in een stevige, zwarte huls met daarop duidelijk een etiketje met de desbetreffende kleur die erin zit. In elke lipstick zit een inhoud van 4.1 gram. De matte lipsticks kosten per stuk €12,00 wat ik een vrij gemiddelde prijs vind.

0tbsmattelipstick50tbsmattelipstick60tbsmattelipstick7Bij het openen van de lipsticks komt er meteen een prachtige kleur tevoorschijn – hier heeft The Body Shop echt werk van gemaakt. Tijdens het swatchen ontdek ik meteen dat de lipsticks inderdaad zeer goed van pigment zijn. Je kunt ervoor kiezen ze in meerdere laagjes aan te brengen, maar dit is absoluut niet nodig. Bij het aanbrengen van de lipsticks op mijn lippen merk ik dat ze niet heel zacht of crème-achtig uitsmeren. Je moet er iets meer moeite voor doen dan normaal. Wel vind ik het makkelijk werken door de zeer spitse punt van de lipstick, waarmee je netjes kunt aanbrengen, en vond ik de roze tint stukken makkelijker werken dan de Plum-kleur – hierbij zie je sneller foutjes.

0tbsmattelipstick80tbsmattelipstick9Zorg er wel even voor dat je je lippen goed hebt gescrubt voordat je deze matte lipsticks aanbrengt. Vooral de donkerrode tint benadrukt velletjes erg. Daarentegen vind ik de lipsticks er qua kleur zeer mooi uitzien, en ze dragen ook erg comfortabel – je voelt ze niet zitten op de lippen. De lipsticks houden het zeker wel een paar uurtjes vol, maar als je gaat eten geven ze wel een klein beetje af. Ik vind de lipsticks niet helemáál mat te noemen want er zit nog steeds een klein glansje in, wat ik overigens niet storend vind. Ik ben tevreden over deze matte lipsticks en vind ze dan ook een erg fijne cadeautip voor de feestdagen. Ze zijn nu te koop in de The Body Shop-winkels- en online shop. Ga jij ze ook kopen of cadeau doen?

Shop the Post[show_lookbook_widget id=”322751″]

De producten in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven