Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Starskin luxe sheet maskers

Het komt niet vaak voor dat ik gezichtsmaskers test, en dat vind ik eigenlijk erg jammer. Hoe heerlijk is het om jezelf, na een lange werkdag, terug te trekken in de badkamer voor een spa-sessie at home? En al helemáál als het een zeer luxe masker betreft, zoals ‘The Diamond Mask™’ en het ‘Balancing – Behind The Scenes Mask’ van Starskin Beauty. Mocht je Starskin nog niet kennen, dit is een luxe merk waarmee je jezelf heerlijk in de watten kunt leggen, door de weldadige ingrediënten in de maskers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzorgend kokosrasp en kostbare edelsteenextracten.

Starskin, winnaar van een Beauty Astir Award 2015, biedt ons het geheim van de sterren, en dat gewoon bij je dichtstbijzijnde Douglas-filiaal. De maskers zijn stuk voor stuk een lust voor het oog en het schijnt zelfs dat ze in Hollywood veelvuldig worden gebruikt als voorbereiding voor rode loper-events! Daar wilde ik natuurlijk wel meer van weten; ik was dan ook dolblij dat ‘The Diamond Mask™’ en het ‘Balancing – Behind The Scenes Mask’ bij mij in de brievenbus lagen. Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen met deze weldadige maskers.

234The Diamond Mask™ en het Balancing – Behind The Scenes Mask komen, net als alle andere Starskin-maskers, in een prachtig vormgegeven, kartonnen verpakking. Naast gezichtsmaskers biedt Starskin ons ook maskers voor onder de ogen, en voor onze voeten en handen. Starskin is proefdiervrij, en werkt veel met de zogenaamde sheet maskers. Dit is een beauty-trend overgewaaid uit Azië, en werkt nóg dieper in op je huid dan een regulier masker. Zoals de naam ‘sheet masker’ al zegt, betreft het hier een tissue-achtig masker dat bestaat uit 3 verschillende laagjes. De maskers hebben beide een inhoud van 30ml, het Balancing – Behind The Scenes Mask kost €9,95 en het Diamond Mask™ kost €14,95. Deze is iets prijziger omdat het hierbij om een luxer VIP-masker gaat met edelsteenpoeder.

56Als eerste testte ik het Balancing – Behind The Scenes Mask. Dit masker zou onmiddellijke hulp moeten bieden bij een vlekkerige huid, zichtbare poriën en roodheid, en zou onze huidjes moeten kalmeren. Het masker is gemaakt van vitaminerijke kokosnootrasp, en zou zelfs geschikt moeten zijn voor de meest gevoelige huid. Wanneer je de kartonnen verpakking opent, komt er een plastic verpakking tevoorschijn – hierin zit het sheet masker. Je verwijdert de twee buitenste laagjes van het masker en zorgt er eerst voor dat je gezicht goed gereinigd is. Daarnaast is het aan te raden je huid te scrubben, waardoor het serum uit het Balancing – Behind The Scenes Mask straks nóg beter opgenomen wordt.

Nadat je wat serum over je gezicht verdeeld hebt, breng je het sheet masker aan. Zelf vond ik dit best even een klusje, want het komt er uiteindelijk niet zo perfect en glad uit te zien als op de verpakking. Toen het masker eenmaal zat, heb ik het 15 tot 20 minuten laten intrekken – precies zoals op de verpakking staat. De heerlijke geur van het Balancing – Behind The Scenes Mask viel me meteen op; dit werkt erg ontspannend. Op de huid voelt het masker vrij glibberig aan, maar dit is een kwestie van wennen. Na gebruik masseer je het achtergebleven serum in je huid en klaar ben je! Geen gedoe met afspoelen dus. Het serum trok bij mij helaas niet al te snel in, waardoor ik een paar uurtjes met een glimmende, iets vettige huid rondliep.

Tóch ben ik erg tevreden, ik zag namelijk direct na gebruik een gekalmeerde, minder rode huid. De volgende ochtend werd het effect van het Balancing – Behind The Scenes Mask pas écht zichtbaar, want mijn huid straalde, zag er rustig en gekalmeerd uit en voelde absoluut niet trekkerig. Mijn huid zag eruit alsof ik een ware detox was ondergaan – het Balancing – Behind The Scenes Mask is zeker voor herhaling vatbaar.

78Het Diamond Mask™ heeft een iets frissere, meer verkwikkende geur. Het maakt je huid klaar en wakker voor de dag, maar kan ook perfect voor het slapen gaan gebruikt worden, zoals ook op de verpakking staat. In dit luxe maskertje zit dus edelsteenpoeder, maar ook olijfolie, roos en wederom kokosnoot. Het Diamond Mask™ zou moeten zorgen voor het verfijnen, re-activeren en verhelderen van de huid. Het masker is ideaal voor alle huidtypen maar vooral voor de onzuivere huid. Ook dit masker blijft, na verwijderen, nog een tijdje na-glimmen op mijn huid. Ik bracht het masker aan voor het slapen gaan, en merkte dezelfde avond nog niets aan mijn huid. De volgende ochtend wel, want ik werd wederom wakker met een stralende, vol ogende en vooral energieke huid. Puistjes en rode vlekjes verdwijnen door het Diamond Mask™ voordat je het weet.

910Beide maskers zijn perfect te gebruiken op ieder gewenst moment, maar het is toch wel het fijnste voor het slapen gaan óf als oppepper voor je huid voor een event of na een zwaar weekend- of werkdag. De prachtige verpakkingen, originele ingrediënten en het luxe gevoel dat Starskin mij heeft gegeven, doen mij verlangen naar méér maskers. Ik ga zeker ook eens de andere maskers testen uit de Starskin-familie! Enig minpuntje dat ik zou kunnen bedenken is de prijs; niet iets wat ik normaal uitgeef aan een masker dat maar eenmalig gebruikt kan worden. Tóch is dit een absolute must try! Heb jíj al ervaring met Starskin?

Starskin Sheet Masks[show_shopthepost_widget id=”1507843″]

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Starskin luxe sheet maskers

  1. Leuk artikel! Ik heb ze zelf ook en heb er laatst eentje uitgeprobeerd. Het masker zelf vond ik echt héérlijk, juist omdat het zo lekker glibberig voelde haha. Maar toen ik het eraf haalde, begon mijn huid een beetje te prikkelen/jeuken. En omdat ik nooit weet of dat goed of slecht afloopt, heb ik het er toch maar afgespoeld… ( overigens leek mijn huid uiteindelijk wel kalmer door het masker) X Charissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven