Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Paula’s Choice ‘Blush It On’ Contour Palette

2Mooie paletten zijn altijd welkom in mijn make-up stash, zeker als het een handig palet is dat je voor meerdere delen van je gezicht kunt gebruiken! Goed nieuws, want Paula’s Choice komt met haar nieuwe ‘Blush It On’ Contour Palette. De naam zegt het al – een handig palet met daarin 6 verschillende shades om mee te contouren, highlighten en je wangen een gezonde gloed mee te geven. Het palet is limited edition, en is bedoeld voor zowel overdag als ‘s avonds. Ik ben al fan van de make-up- en verzorgingsproducten van Paula’s Choice omdat het naast een proefdiervrij merk ook nog eens een natuurlijk merk is. Ik kon dan ook niet wachten dit prachtige palet uit te proberen!

3456Het Blush It On Contour Palette komt in een grijs, kartonnen doosje waarop duidelijk informatie staat om wat voor palet het gaat. Op de achterkant vind je de ingrediënten en de namen van de kleurtjes die erin zitten. In het palet zit een totaalinhoud van 18 gram en het is geschikt voor alle huidtypen. Wanneer je het doosje opent komen er 6 prachtige kleuren (1 bronzer, 1 highlighter en 4 blushes) tevoorschijn in poedervorm. Ook zit er een spiegel in het doosje. Het enige dat er nog ontbreekt is een kwast, maar die gebruik ik meestal tóch niet in palettes.

Wat me direct opvalt is de diversiteit in het kleurgebruik. Zo kan iedereen dit palette gebruiken, of je nu een lichte of donkere huid hebt. Ook wil ik door dit Blush It On Contour Palette direct meer experimenteren met kleur. Hóe gaaf is bijvoorbeeld de oranje-tint in het midden bovenin?

7Bij het aanbrengen van de swatches merk ik meteen dat er heel weinig fall-out te zien is. Ook kun je zowel de blushes als de bronzer en highlighter allemaal in laagjes opbouwen. Je kunt dit palet dus makkelijk meenemen in je tas tijdens een werkdag, en later nog eens een extra laagje aanbrengen voor ‘s avonds, indien je uit je werk bijvoorbeeld doorgaat naar een etentje. Bij het aanbrengen merk ik hoe zacht en comfortabel de poeders aanvoelen op mijn huid. Ook zijn ze makkelijk en snel te verwijderen. De kleurtjes uit het Blush It On Contour Palette zien er natuurlijk en licht glowy uit – je krijgt er absoluut geen cake-effect door.

89Hierboven heb ik mijn gezicht eerst meer shape gegeven met de ‘Bronze’-kleur. Handig; deze tint is perfect om mee te contouren, maar ook super om een tan mee te faken. Ik heb hem aangebracht onder mijn kin, aan weerszijden van mijn neus, aan weerszijden van mijn voorhoofd en natuurlijk bij mijn jukbeenderen. De ‘Bronze’-kleur is makkelijk te blenden met bijvoorbeeld een Beautyblender. Ook ‘Pearl’, de highlighter, valt erg in de smaak. Dit is een zijdezacht poeder dat eruitziet als een natuurlijke gloed op de huid. Er zit géén glitter in maar wel een subtiele glans. Vooral in mijn ooghoeken en op mijn neusbrug staat hij fris. Op mijn wangen heb ik ‘Soft Mauve’ aangebracht als blush. Wát een prachtige kleur is dat! Ik werd er meteen verliefd op toen ik het in het palet zag zitten.

Het valt me op hoe lang deze poeders blijven zitten. Gedurende de dag verschuiven ze niet van hun plek. Ook kun je verschillende tinten blush uit het Blush It On Contour Palette met elkaar mengen. Handig om te weten – de kleurtjes zijn ook aan te brengen op bijvoorbeeld je oogleden! Met de roze blush-tinten kun je heel mooi een ooglook maken. Ik heb de kleur ‘Delicate Coral’ onder mijn onderste wimperrand aangebracht als accent. Je kunt wel merken dat ik enorm enthousiast ben. Klein minpuntje – de prijs. Hij kost namelijk €39,90 en is alleen te koop via Paula’s Choice zelf en geselecteerde schoonheidssalons. Tóch vind ik dat je, als echte beautyliefhebber, dit limited edition palet wel in huis moet hebben. Wat vind jij?

Paula’s Choice Blush It On Contour Palette[show_shopthepost_widget id=”1497608″]

Het palette in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Paula’s Choice ‘Blush It On’ Contour Palette”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven