Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Makeup Revolution ‘Fortune Favours The Brave’-palette

Ik val maar meteen met de deur in huis: ik heb nog nooit zo’n mooi make-up palet gezien als het ‘Fortune Favours The Brave’-palette van budgetmerk Makeup Revolution. Toen de postbode mij dit pakketje afgelopen week bezorgde moest ik mezelf even twee keer knijpen. Het palet bevat namelijk maar liefst 30 verschillende tinten matte-, glimmende en glanzende oogschaduws! Ook hebben sommige kleurtjes een prachtig, gebakken effect waardoor ze extra feestelijk ogen. Het palet bevat zowel neutrale kleurtjes voor overdag als prachtige tinten voor een avondmake-up. De kleuren in het palet variëren van koele blauw- en paarstinten naar warmere bruin- en rozetinten.

Zowel het prachtige, goudkleurige doosje als de inhoud van dit onweerstaanbare palet is volledig ontworpen door de bekende BritishBeautyBlogger. Het ongelooflijke is dat dit palet maar €14,95 kost, en dat je hem enorm makkelijk kunt scoren bij Etos en in geselecteerde online shops. Het palet is dierproefvrij en bevat een zeer goede spiegel en goede kwaliteit penseel. Het palet is zo ontworpen dat je het makkelijk kunt opbouwen van dag naar avondlook. Je kunt een prachtige smokey eye maken en met de 30(!!) kleurtjes heb je gegarandeerd elke dag een andere make-up.

Zoals je hierboven ziet zit er een enorm breed scala aan kleuren in het palet. Je vindt verschillende texturen in het palet, zoals een gebakken, matte of glanzende structuur. Bijzonder zijn natuurlijk de gebakken kleurtjes die bestaan uit een mix van verschillende tinten – het betreft hier dus geen overspray. Hieronder heb ik nog even de namen van de kleurtjes gezet, op volgorde van het palette:

Glimmer – Buffer – Peachy – Hope – Fortune – Skylight – Transformer – Midnight Rainbow

Ice Cloud – Golden Coins – Cashmere – Tip Top – Yes Please – Green Machine – Smoothie

Caffeine Fix – Latte – Pink Diamond – Creme – Drama Queen – Lonely Planet – Blacqua

Soft – New World – Favour – Sunset Hour – Super Gold – Winning – Brave – The Revolution

Bijzonder aan het Fortune Favours The Brave-palette is dat er eindelijk eens een goed kwastje bij zit – ik vind de kwastjes in de meeste palettes maar waardeloos van kwaliteit. Dit mooie goudkleurige penseeltje heeft twee kanten, namelijk één zijde om de oogschaduw mee aan te brengen en de andere zijde om de poeders mee te vervagen. Het penseel doet prima zijn werk en heeft erg zachte, synthetische en prettig aanvoelende haartjes.

Tijdens het swatchen valt me op dat het overgrote deel van de kleurtjes erg gepigmenteerd is. Zelfs de matte kleurtjes voelen erg vol van structuur aan en geven een rijke kleur af. Ik ben vooral helemaal weg van de gebakken oogschaduws; deze glanzen enorm en bestaan ook op de huid uit een prachtige mix aan kleurpigmenten. Het mooiste vind ik de oogschaduws als je ze opbouwt in twee laagjes, en ze met een natgemaakt kwastje aanbrengt. De kleurtjes voelen zacht aan op de huid en hebben een minimale fall-out (de donkere tinten wel een stuk meer dan de lichte).

Het valt me wél op dat sommige kleurtjes iets klonterig op de huid zijn, zoals je met name op de eerste foto hierboven ziet, bij de rij kleurtjes onderaan.

Met dit palet kun je natuurlijk oneindig veel looks creëren, ik heb gekozen voor een combinatie van verschillende koper-, brons en aardetinten. Als basis draag ik de kleur Buffer over mijn gehele ooglid en iets daarboven. Deze vrij lichte kleur heb ik aangevuld met Latte, die mijn ooglook vanzelfsprekend meer koffiekleurig maakt. Ik bracht Super Gold en Sunset Hour aan boven mijn iris, in het midden van mijn bewegend ooglid als goudkleurig accent.

Fortune heb ik aangebracht in mijn arcadeboog, met Drama Queen in mijn buitenste ooghoeken voor een meer amandelvormige look. Ik gebruikte New World als highlighter op mijn wenkbrauwbot- en in mijn binnenste ooghoeken. Zo ontstaat er een neutrale look die je prima doordeweeks kunt dragen. Ik vind de oogschaduwpoeders prettig aanvoelen op de huid, makkelijk uitblenden en daarnaast blijven ze de gehele (werk)dag op hun plek zitten. Ze kruipen niet in de lijntjes rondom de ogen of in je arcadeboog.

Ik ben heel tevreden over dit palet en kan hem voor de zeer betaalbare prijs zeker aanraden aan jullie. Ondanks dat sommige kleurtjes iets klonteren en de ene kleur een rijkere pigmentatie heeft dan de andere vind ik dit een waanzinnig mooi palet en een ideale cadeautip voor kerst. Makeup Revolution is nu exclusief te koop bij bijna 400 Etos winkels. Wat vind jij van het Fortune Favours The Brave-palette? Welke kleurcombinatie zou jij met het palet creëren?

[show_lookbook_widget id=”328059″]

Deze Review is tot stand gekomen in samenwerking met Etos Friends & Makeup Revolution NL. / Het product in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Makeup Revolution ‘Fortune Favours The Brave’-palette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven