Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Carmen ‘Ion Pro 1000’ Volumeborstel voor big (party)hair

Door beauty-gastblogger Laura

Haarmerk Carmen heeft een nieuwe beauty tool in haar collectie: de Carmen ‘Ion Pro’. Ik mag de versie ‘Ion 1000’ vandaag voor jullie testen. Met deze volumeborstel zou je thuis het volumineuze kapsel kunnen bereiken, waarvoor je normaal gesproken toch wel een kappersbeurt moet boeken. Door het haarmerk wordt beloofd dat dit een alles-in-één blaaskrulborstel betreft welke het haar modelleert, fixeert én het laat glanzen dankzij ionentechnologie. Klinkt veelbelovend, maar met mijn kapster roots ben ik uiterst kritisch. Zijn jullie benieuwd naar een vakkundige mening? Komt ie;

lace frontalVoordat je met de Ion 1000 gaat werken, is het belangrijk het haar goed te kammen. Ik zorg van tevoren dat ik handdoekdroog haar heb, en begin na mijn dagelijkse haarverzorging (‘Sealed ends’ van Schwarzkopf) met föhnen. Ik zorg dat mijn haar nog wel vochtig is, maar dat het hele natte eraf is. Anders ben ik straks uren verder, want ik heb een volle bos haar. Klaar met föhnen verdeel ik mijn haar in 3 delen. Dit kan je gemakkelijk doen door met je vingers een lijn achter je oor door te trekken en het haar daarboven te bevestigen met een klip. Hierdoor werk ik in banen omhoog, gaat het modelleren straks sneller en heb ik niet teveel haar dat niet op de borstel past. Ik vind de borstel er veelbelovend uitzien. Hij kost 39,99 euro, maar dat had ik zeker niet verwacht toen ik hem zag – hij ziet er echt duurder uit! Je kunt de volumeborstel trouwens kopen bij Kruidvat, Kijkshop, Blokker en veel meer verkooppunten. Het lijkt me ook een super geschikt kerstcadeau!

34Er zitten 3 standen op: twee warme (500W – 1000W) en een koude stand. Dat is fijn, want als je namelijk eerst je haar verwarmt en daarna afkoelt, fixeer je je haar en blijft het veel langer en mooier zitten. Ik begin met föhnen maar kom eigenlijk direct in de problemen: hoe houd ik de knop vast zodat de borstel blijft ronddraaien, doe ik de warme knop aan en hoe vind ik dan weer de knop om de koude stand aan te zetten? Het lijkt makkelijk als je het ziet, maar zodra je bezig bent is het toch echt een beetje goochelen. Jammer! Ook blijft mijn haar verschillende keren vastzitten in de borstel omdat de rotatie zo ontzettend snel gaat. De heteluchtborstel (1000 Watt) roteert namelijk ruim 120 keer per minuut.

human hair wigsNa een kwartier heb ik het enigszins onder controle, maar ik vraag mij af hoe dat is voor iemand die geen kapster is. Waar ik positief over ben is het volume en de mooie glans over mijn haar. Ook mijn haarpunten zien er heel vol en gezond uit, en inderdaad, mijn haar is niet statisch. Dit is veel mooier dan dat je het stylet met een stijltang. Eenmaal klaar heb ik een gezonde look in mijn haar gecreëerd. Met deze borstel wordt het ontzettend mooi glad gestyled.

Productspecificaties:

<3 1000 Watt
<3 2 draairichtingen: eenvoudig de haarpunten naar binnen of buiten modelleren
<3 2 temperatuurstanden (500W – 1000W)
<3 Cool shot functie voor het optimaal fixeren van het haar
<3 Ionische technologie: antistatische en verzorgende werking voor glanzend haar dat soepel in model valt
<3 50 mm keramische borstel
<3 Inclusief beschermkap
<3 Meedraaiend snoer
<3 Geschikt voor halflang tot lang haar
<3 2 jaar garantie

67Ik zou de borstel adviseren aan dames die ‘s ochtends weinig tijd hebben, en alleen met de borstel de uiterste punten van het haar een mooie volle en gezonde uitstraling willen geven (zie mijn bovenstaande foto’s). Ik zou de borstel niet aanraden als je veel volume of grove slagen of krullen in je haar wilt maken. Dan geeft het simpelweg niet het gewenste resultaat. Wie van jullie gebruikt de Carmen Ion Pro 1000 nog meer? Hebben jullie al ervaring met de haarproducten van Carmen, en hoe bevallen deze? En ben je nieuwsgierig geworden naar de Ion 1000 naar aanleiding van mijn review?

Ik heb de Carmen Ion Pro 1000 toegestuurd gekregen ter review / Afbeelding 1, 3, 4 en 6 zijn eigendom van Carmen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Carmen ‘Ion Pro 1000’ Volumeborstel voor big (party)hair”"

  1. Fijn dat je het zo uitgebreid reviewed! Ik gebruik zelf van Carmen een föhnborstel en die doet prima zijn werking m.b.t. volume onder in mijn haar maar echt krullen.. daar heb ik nog niks voor gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven