Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Op wellness-wereldreis met Etos

Dat klinkt niet verkeerd, toch? Mijn favoriete budget beauty-merk introduceert een nieuwe lijn verzorgingsproducten, geïnspireerd op de schoonheidsrituelen uit Afrika, Nepal, Nieuw Zeeland en Hawaii. Deze collectie heeft de naam ‘Journey of Beauty’ gekregen en bestaat uit producten met hoogwaardige ingrediënten uit voorgenoemde drie landen en werelddeel.

Met ‘Journey of Beauty’ kun je nu, in eigen badkamer, genieten van het mooiste en beste dat de wereld te bieden heeft op beauty-gebied. Etos ging voor deze nieuwe collectie op zoek naar unieke en hoogwaardige ingrediënten. Het resultaat is een luxe collectie aan bad-, douche, body en handproducten die beloven een weldaad te zijn voor onze huid. Kies jij voor het spirituele en authentieke Nepal? Of ga je voor warm en kleurrijk Afrika?

Misschien gaat jouw voorkeur juist wel uit naar exotisch en zonnig Hawaii of naar de ongerepte natuur van Nieuw Zeeland. Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind is dat je juist een combinatie kunt maken door de verschillende lijnen met elkaar te mixen. Zo ontstaat er een uniek en persoonlijk geheel.

De Afrika-collectie draait helemaal om de Tree of Life. Deze boom is zo groot en veerkrachtig dat zijn grootste vijand niet klimaatverandering of ontbossing is, maar slechts een olifant op zoek naar water. We hebben het hier over de baobab-boom. In de Afrikaanse cultuur heeft deze krachtige boom een belangrijke, spirituele betekenis; hij staat symbool voor kracht, schoonheid en vruchtbaarheid.

Vele baobab-bomen zijn al meer dan duizend jaar oud, en hangen vol Vitamine C-rijke vruchten. Ze staan erom bekend zelfs in de meest extreme droogtes enorm veel water op te kunnen slaan. Daarom zijn de bomen erg belangrijk voor de aanwezige dieren en mensen daar. Er worden zelfs traditionele medicijnen gemaakt van het schors en bladeren van de baobab-boom.

In de ‘African Marula Oil & Baobab’-lijn, die ik mocht testen, zit dus baobab- en marula-olie. Deze zeer rijke oliën staan bekend om hun weldadige en voedende werking op de huid, en geven je dat heerlijke zachte en verzorgde gevoel. De geur van deze producten omschrijft zichzelf als warm zoet, en moet ons in gedachten even meenemen naar Afrika.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt even moest wennen aan deze geur. Op het gebied van doucheproducten houd ik namelijk meer van rustgevende, kalmerende geuren of juist iets kruidigs. Ik denk dan ook dat, vanwege haar zoete en energiekere geur, je de ‘African Marula Oil & Baobab’-lijn het beste ‘s morgens onder de douche voor het werken kunt gebruiken. Dan krijg je er lekker veel energie en verkwikking door.

Shower foam
Dit romige schuim belooft de huid zacht en mild te reinigen. Ook draagt hij bij aan het behoud van een gezonde huidconditie. Door de warmzoete geur waan je je direct in Afrika, aldus Etos. Wat ik van de geur vind weet je inmiddels, maar het schuim zelf vind ik ontzettend fijn. Shower foams zijn toch altijd wel mijn favoriete douche-product. Dit exemplaar verdeelt lekker makkelijk over de huid en heeft een romige, rijke textuur – je merkt duidelijk dat er olie inzit.

Shower oil
Met name in de herfst en winter gebruik ik graag een douche-olie omdat deze mijn huid veel beter voedt dan een reguliere douchegel. Deze rijke Shower oil belooft je huid een zijdezacht gevoel te geven. De textuur is mild schuimend en rijk en trakteert je huid op een zijdezacht gevoel.

Body oil
Deze zoet geurende Body oil trekt snel in, en voelt daarnaast niet vettig aan. Wat ik fijn vind is dat hij een spuitdopje heeft, waardoor je hem direct op de huid kunt aanbrengen – geen geklieder met olie meer. Ik gebruik deze Body oil graag voordat ik ga slapen en smeer mijn lichaam er dan rijkelijk mee in. De olie voelt niet heel vol aan, maar geeft je huid wel een zacht en weldadig gevoel.

Shower cream
Voor een zacht en verzorgd gevoel gebruik je deze Shower cream. Dit is eigenlijk het meest ‘basic’ product uit de collectie, en dat maakt hem eigenlijk voor iedereen geschikt. Hij is te vergelijken met het gemak van een douchegel, maar heeft een net iets romigere textuur.

Prijzen
• Shower foam – €3,99
• Shower oil – €3,99
• Body oil – €4,49
• Shower cream – €3,29

Bovenstaande producten zijn naar mijn mening erg fijn en makkelijk in gebruik. Vanwege de zoetige geur zal ik ze denk ik niet dagelijks gaan gebruiken, ik vind het misschien ook wat meer een geur voor het voorjaar of de zomer. Mocht je wel van zoete geuren houden dan zit je hiermee helemaal goed. Wat ik wel erg prettig vind, is de kwaliteit van de ‘African Marula Oil & Baobab’-lijn: de producten zijn allemaal prima verzorgend en hydraterend.

Ik ben erg benieuwd naar de drie andere ‘Journey of Beauty’-collecties van Etos, ik ga ze dus zeker even bekijken in de winkel. Je kunt de collectie vanaf nu in alle Etos-filialen shoppen. Naar welke lijn gaat jouw voorkeur uit?

In samenwerking met Etos Friends. / Deze Review bevat toegestuurde producten.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven