Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

De tassentrends voor A/W 2018

Voor mij is er geen enkel ander accessoire dat een outfit zo afmaakt als een tas. Ik heb tassen in alle kleuren, soorten en maten – van metallic tot luipaard, van faux fur tot eenvoudig, tijdloos zwart. Het leek me leuk om jullie vandaag wat meer te vertellen over dé tassentrends voor dit najaar. Of je nu investeert in een tijdloze tas waar je jarenlang plezier van zult hebben, of juist gaat voor meerdere trend items – ik kan me zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Er zijn enorm veel trends gaande in accessoire-land, en we weten allemaal dat een goede tas enorm veel voor een outfit kan doen. Om te kunnen bepalen welke trend(s) jij eruit gaat pikken dit seizoen, zette ik de grootste tassentrends voor je op een rijtje.

Je houdt ervan óf totaal niet, maar de tas met logo-print is here to stay. Dat wil dus zeggen: een tas bezaaid met logo’s van een bepaald merk of designer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de iconische Louis Vuitton-tassen met LV logo. Ook de heuptas is nog steeds een graag geziene gast in het modebeeld. Bij Gucci zag ik hem in donkergroen velvet, hebben! Wat ik een pluspunt vind aan de heuptas is dat je je taille er zo mooi mee kunt accentueren – win win.

Nog zo’n grote trend dit seizoen: de tas met opvallend handvat. Je kent uiteraard het ‘Nile’-model van Chloé wel – de populaire tas met grote, gouden ring als handvat werd binnen no time gekopieerd door high street ketens. Ook de schouder-hengsels van tassen mogen een waar statement maken – ik zag vooral veel gouden, grove chains. Net als op onze kleding zie je ook op de tassen enorm veel luipaardprint – love it.

Een andere grote trend: tassen in rijke smaragdkleuren. Denk hierbij aan robijnrood, smaragdgroen of diep donkerblauw. Ook legergroen is een trend die blijft. En met het oog op de feestdagen spotte ik al veel metallic tassen in goud of zilver. Mocht je je standaard rechthoekige tas een beetje zat zijn, dan kun je dit seizoen zeker uit de voeten met de ronde tas!

Naast al dit moois zijn er gelukkig ook nog genoeg klassieke, tijdloze tassen te zien die uitgevoerd zijn in neutrale kleuren. Nu ben ik echt wel van de glitters en opvallende tinten hoor, maar laatst kwam ik erachter dat een goede, zwarte basis-tas bij mij echt ontbrak. Ik had Het Model al helemaal in mijn hoofd – mat zwart, crossbody, niet te klein en natuurlijk met goudkleurige hardware.

Bij Brandfield shopte ik deze beauty van Valentino – hij heeft de perfecte grootte en een ideaal formaat om net genoeg spullen in mee te kunnen nemen. De gouden ketting is op meerdere manieren te dragen, en de tas is voorzien van schattige details zoals de hartvormige sluiting aan de voorkant. Dat je deze tijdloze tas overal bij kunt dragen had je vast al door, en ik besloot hem te stylen bij een oversized trui en een paar overknee boots. Dé ideale herfst look, als je het mij vraagt.

Naast Valentino vind ik Ted Baker ook een enorm mooi merk voor tijdloze tassen. Met de tassen van Ted Baker zul je jarenlang doen, en je hoeft je niet druk te maken of ze wel bij je outfit matchen – ze zijn allemaal even klassiek. Wel met een trendgericht randje, want Ted Baker heeft voor deze herfst tassen in metallic, met een grof ketting-hengsel, met goudkleurige details of in die mooie edelsteen-kleuren.

Ted Baker heeft natuurlijk niet alleen elegante crossbody bags, wat dacht je van een Ted Baker shopper? Ideaal om dit seizoen stijlvol mee op je werk te verschijnen, want Ted Baker heeft prachtige modellen waar je laptop zeker in past. Voor tijdens een avondje uit of met het oog op de feestdagen zitten er weer elegante clutches in de AW-collectie. Met Ted Baker tassen kun je alle kanten uit.

Met alle bovenstaande trends en de wat klassiekere modellen hoop ik dat jij een keuze kunt maken uit het enorme aanbod. Ik ben natuurlijk benieuwd – voor welke tas ga jij dit najaar?

In samenwerking met Brandfield.

Styled by Romy

3 gedachten over “De tassentrends voor A/W 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven