Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Bruin zonder zon met Vita Liberata

Een mooie lente-look natuurlijk bij de basis – mijn huid. Als die er al niet gezond uitziet, is de rest ver te zoeken. Ik heb natuurlijk een vrij lichte huid en daar is natuurlijk niets mis mee. Maar zodra de rokjes uit de kast gaan, steken mijn benen daar nogal flets bij af. Ik ben niet het type dat urenlang ligt te bakken aan het strand of dat onder de zonnebank ligt.

Veel te schadelijk – ik wil graag later ook nog kunnen genieten van een gezonde en elastische huid. Daarom gebruik ik liever een zelfbruiner voor die glanzende, zongekuste gloed. Het is gelukkig allang niet meer zo dat zelfbruiners onnatuurlijk ruiken of een oranje huid geven, maar in een hoop zelfbruiners zitten nog steeds chemische ingrediënten.

Vita Liberata is een luxe beautymerk dat de eerste was in volledige, niet-giftige zonnebrand. Hun producten zijn vrij van parabenen, parfum, alcohol en zorgwekkende chemicaliën. Het merk rekent de allerbeste, wereldwijde spa’s zoals George V Paris, Ritz-Carlton en Burj Al Arab als klant. En daarmee is Vita Liberata de favoriet van zelfbruiner-experts. De reden dat het luxe merk zo ongekend populair is, komt door haar natuurlijke formule.

Natuurlijke en gecertificeerde, biologisch goedgekeurde extracten zijn de sleutel tot de formules van Vita Liberata. De ‘pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse’ is het allernieuwste paradepaardje en belooft je een fluweelzachte huid met een natuurlijk bruin kleurtje. Wat ik zelf vaak vervelend vind, is dat het ontwikkelen van een fijne tan wel even kan duren. Met de minimale zon-dagen die we in Nederland hebben, duurt het me allemaal veel te lang.

Gelukkig helpt de pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse ons een handje. Dit is een supersnelle zelfbruiner die erom bekend staat de huid een geurloze en zongebruinde teint te geven. En dat geheel zonder vlekken. Dankzij gecertificeerde en biologische extracten ben je gegarandeerd verzekerd van een egale en bruine huid, welke wel 2 tot 3 weken blijft zitten – tot wel 4 keer langer dan bij een reguliere self tanner.

Naast een lekkere tan willen we natuurlijk ook een verzorgde en gehydrateerde huid. Ook daar heeft Vita Liberata een antwoord op. Met hun producten richten ze zich op anti-aging en huidverbetering. De unieke combinatie van biologische ingrediënten, voedende plantenextracten en de nieuwste technologieën zorgen voor langdurige hydratatie en een fluweelzachte huid. Mocht je nog niet overtuigd zijn: Rita Ora, Sofia Vergara en Gwyneth Paltrow zijn fan.

Tanning Tips
Voordat je aan de slag gaat met de pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse heb ik natuurlijk een aantal fijne tips voor je! Volg onderstaand stappenplan en je creëert the perfect, glowy skin.

Stap 1 – Stap onder de douche, reinig je huid en scrub goed. Wat ik zelf heb gemerkt is dat je beter een scrub kunt kiezen die geen oliebasis heeft; dit vermindert de kans op vlekken tijdens het zelfbruinen
Stap 2 – Gebruik geen bodylotion of ander hydraterend product. Dit zorgt namelijk voor een te vette huid, waardoor je sneller vlekken krijgt. Plus: de pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse is zelf natuurlijk al hydraterend.
Stap 3 – Gebruik een speciale zelfbruiner handschoen voor het aanbrengen van je product. Vita Liberata heeft hiervoor ook eigen merk handschoenen. Breng een notendop van de Mousse aan in de handpalm en knijp de handschoen even samen zodat het product goed verdeelt. Smeer met grote, cirkelvormige bewegingen uit.
Stap 4 – Laat de zelfbruiner 4 tot 8 uur intrekken voordat je gaat douchen. Om ervoor te zorgen dat de zelfbruiner nóg sneller droogt, zet ik altijd even de föhn op mijn huid.
Stap 5 – Wil je langer genieten van je bronskleurige tint? Herhaal bovenstaand stappenplan dan tweemaal binnen de 12 tot 24 uur. Tussendoor kun je gewoon douchen, maar gebruik hierbij alleen water en geen zeep of douchegel. Bij één keer gebruik zal de tan ongeveer een week blijven zitten, bij twee keer ongeveer twee weken en bij drie keer gebruik behaal je het langdurigste resultaat!

Mijn ervaring
Als allereerste wil ik zeker even props geven voor de prachtige, luxe fles waarin de zelfbruiner zit – dit is een echte lust voor het oog en staat prachtig op jouw badkamer-tafeltje. Ook de natuurlijke samenstelling van de ingrediënten is echt iets dat ik nog miste op zelfbruiner-gebied. En dat de pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse dierproefvrij is vind ik al helemáál een groot pluspunt!

Het aanbrengen van de mousse gaat erg makkelijk; de textuur is eenvoudig en snel te verdelen en droogt inderdaad snel op. Je kunt eventuele foutjes makkelijk corrigeren met een vochtig doekje. Tijdens het zelfbruinen merk ik wel echt een duidelijke geur op, maar deze is aangenamer dan de kunstmatige geur van andere zelfbruiners.

De kleur die je door de pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse krijgt is meteen al heel natuurlijk en niet al te warm of geel. De mousse legt een mooi, glanzend laagje over de huid heen en je lichaam voelt direct heerlijk gehydrateerd. Ik heb geen oranje waas over mijn huid, maar een beetje een natuurlijke bronskleur. Toch zie ik de kleur ‘Fair’, oftewel de lichtste kleur, nog niet meteen op elk lichaamsdeel zitten.

Wanneer ik een paar uurtjes wacht, zie ik dat mijn gezicht een gezond, bruin kleurtje heeft. Zeker niet té opvallend, maar wel duidelijk genoeg dat mijn vriend en collega’s dit opmerken. Op mijn armen en benen, waar ik de mousse voornamelijk heb aangebracht, zie ik eigenlijk nog niet echt verschil. Tijd om de mousse opnieuw aan te brengen, want ik wil mijn tan echt wel duidelijker hebben.

Na de tweede keer aanbrengen zie ik zeker meer kleur, maar bij mijn benen kan dit nog wel iets meer. Op mijn armen, gezicht en decolleté pakt de mousse perfect. De mouse geeft geen vlekken af op kleding of schoenen, en wanneer hij na een tijdje weer van de huid af ‘slijt’ gaat dit heel natuurlijk. Je ziet hier eigenlijk niks van omdat hij heel mooi ‘fadet’.

De zelfbruiner blijft prima zitten op mijn huid, spoelt er niet snel af tijdens het douchen en geeft mijn huid een prachtige glow! Doordat de mousse in drie verschillende kleuren te koop is, zit er altijd een tint voor jou bij. Het natuurlijkste is het om zo dicht mogelijk bij je eigen huid te blijven. De mousse is makkelijk in gebruik, zelfs voor de meest onhandige personen :-). Je zult niet snel vlekken op je huid hebben wanneer je het bovenstaande stappenplan goed volgt.

Vita Liberata pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse is verkrijgbaar bij de parfumerie, de betere schoonheidssalons en op esthetichealth.nl voor € 46,50 (125 ml).

Deze Review bevat een product dat is toegestuurd door een merk.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven